La trappola

La trappola che non acciuffa niente

28 d'agost de 2005
3 comentaris

Blaverisme blanc

Acabo de llegir això al vilaweb aquesta tarda:

El secretari d’Organització del PSOE, José Blanco, ha dit avui que
l’estatut valencià s’haurà de retocar al congrés, perquè té clàusules
que no s’adequen a la constitució. En concret, ha posat la ‘clàusula
Camps’ com a exemple, on es diu que l’estatut valencià tindrà les
mateixes competències que les dels altres estatuts d’autonomia. Segons
Blanco, aquesta clàusula igualaria l’estatut valencià amb el futur
estatut del Principat.Ja hi tornem a ser! Quina poca imaginació! Com sempre els nacionalistes espanyols quan no tenen cap raonament coherent recorren al truc d’enfrontar valencians amb catalans del Principat. Amb tants anys, no podrien haver inventat ja alguna altra estratagema? Sempre el mateix. A part les declaracions són absurdes, com pot declarar inconstitucional un Estatut fent referència a un altre Estatut que encara s’està discutint? No té cap sentit, és senzíllament una ximpleria indigne d’algú amb un càrrec polític.

Per cert, si ja troben motius d’inconstitucionalitat en el descafeinat Estatut valencià, no em puc ni imaginar que en pensaran del català.

 1. De fet ara volen rebaixar els continguts de l’ Estatut valencià perquè s’ han adonat que la van cagar acceptant els drets històrics valencians i la recuperació del dret foral valencià. No fos cas que els "perillosos" catalans també reclamessin els drets històrics. I també el volen rebaixar com a excusa per poder rebaixar posteriorment l’ Estatut català a les Corts espanyoles. Em sap greu pels valencians. Però han estat utilitzats com a conillets d’ índies.

 2. Dan per conegut el imperialisme espanyol del senyor Blanco, no em sembla gens encertat l´analisi :  ¿ Que vol dir  que Blanco recorre a enfrentar valencians amb catalans al declarar que amb la clausula s´assegura que el País Valencià tindra els mateixòs drets que Catalunya ? Es que els valencians han de renunciar a tindre els maxim de drets nacionals ?Ja sabem que Camps no els vol pas aquets drets i que la clausula sols és una estratagema demagogica  per explotar el " no som menys que els catalans " , cosa que és fà palesa al no exigir res directement sinó en funció del que faci Catalunya. Però no renunciar al maxim dels drets que ens pertoquen treballe al nostre favor. Trobo una manera de enfocar subalterna i inconcienment  espanyolitzada dir que " denunciar" que és reclamin els maxim de drets assolits per el Principat sigui igual a enfrontar-nos. 

  Perquè no es pot escriure el nom ? Signat : Anem amb comte amb la menjada d´ollà multi-espanyolista.

   

 3. Dan per conegut el imperialisme espanyol del senyor Blanco, no em sembla gens encertat l´analisi :  ¿ Que vol dir  que Blanco recorre a enfrentar valencians amb catalans al declarar que amb la clausula s´assegura que el País Valencià tindra els mateixòs drets que Catalunya ? Es que els valencians han de renunciar a tindre els maxim de drets nacionals ?Ja sabem que Camps no els vol pas aquets drets i que la clausula sols és una estratagema demagogica  per explotar el " no som menys que els catalans " , cosa que és fà palesa al no exigir res directement sinó en funció del que faci Catalunya. Però no renunciar al maxim dels drets que ens pertoquen treballe al nostre favor. Trobo una manera de enfocar subalterna i inconcienment  espanyolitzada dir que " denunciar" que és reclamin els maxim de drets assolits per el Principat sigui igual a enfrontar-nos. 

  Perquè no es pot escriure el nom ? Signat : Anem amb comte amb la menjada d´ollà multi-espanyolista.

   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!