El ministre d’indústria

Per fi ha parlat el ministre d’indústria, ho ha fet -com no podia ser d’altra manera- a la cadena SER. Algunes de les seves declaracions:

– De la investigación se van a derivar responsabilidades. (Queda aclarit que ell no té cap mena de consciència de tenir algun tipus de responsabilitat).

Preguntat sobre el fet que Endesa hagués posat a la disposició dels usuaris afectats un telèfon de pagament, ha contestat:

– Endesa se ha visto sometida a una gran presión. (Està clar que entre empresa i usuaris afectats a "qui" pensa defensar el ministre).

Sobre la gestió després de l’avaria:

– No ha habido descoordinación. (Cert que operaris, bombers, i molts professionals han actuat amb una gran eficàcia donada la precarietat de mitjans, però curiosament la "Sagrada Família" estava ahir il·luminada quan desenes de milers de barcelonins no tenien llum. També l’estació de metro inoperativa d’Avinguda Gaudí mantenia la il·luminació només per anunciar un vehicle de marca "Nissan").

Preguntat sobre si el govern hauria de millorar les infraestructures a Catalunya ha contestat:

– El gobierno no tiene ningún tipo de responsabilidad en este tipo de inversiones, depende en todo caso de las compañias eléctricas, la red eléctrica y la tarifa (Què diu ara? No havíem quedat que els usuaris no paguem el cost real de l’electricitat utilitzada, i llavors qui és qui paga la diferència?). No hay un diferencial territorial de inversión entre autonomías. (I d’on la treu aquesta informació? A quin estudi es refereix per afirmar-ho?).

Preguntat finalment sobre qui s’haurien de derivar les responsabilitats ha respost:

– En nuestro país hay una liberalización de la red eléctrica. (I les OPES? No van incloses?)

En resum, tot s’acabarà amb una multa a la companyia que és l’única responsable, multa que com sempre acabarem pagant indirectament el pobres menjaires, com molt bé explica en "Josep Selva" a l’apunt "La Fecsa s’ha enrampat":

Un dels
principals negocis de les elèctriques, de totes, és aprofitar el RD
436/2004
, ara reconvertit en el RD 661/2007
sobre producció d?energia elèctrica en Regim Especial, per vendre?s a sí
mateixes a un preu primat l?energia fotovoltaica produïda en macroplantes
que ells promouen i construeixen amb el beneficis que nosaltres els hi generem,
el negocio és rodó. Es com si jo fos la Seat que fabrico cotxes i
me?ls compro jo mateix cobrant unes ajudes instituïdes per poder comprar el
cotxe i un cop cobrades em torno a vendre el cotxe.

Afegeix un comentari