SI: Un líder com cal

Si ens hem de refiar de les enquestes, vivim en un país on personatges tèrbols com en Joan Ferran, l’Albert Rivera, o l’Alícia Sánchez Camacho tenen assegurat un seient al Parlament, i en canvi una ment lúcida i preparada com és l’Alfons López Tena, en podria quedar fora. Estic a favor de què a TV3 es pugui fer el cara a cara entre els principals candidats, però el normal seria que aquest debat fos entre l’Artur Mas i l’Alfons López Tena, per una simple raó, són els dos millor polítics i els més ben preparats del país. Més enllà de la boutade, no en tingueu cap mena de dubte, en un sistema de llistes obertes aquesta seria la situació. Ni el candidat Artur Mas tindria necessitat d’anar a buscar els vots d’un independentisme en el que no creu, ni els sobiranistes es mantindrien escindits i ja faria mesos que haurien concentrat el vot en el millor candidat possible. Mirant les enquestes és evident que el país no estarà preparat en la següent legislatura per proclamar la independència, ni tampoc el concert econòmic, però una bona llei electoral podria fer canviar molt el panorama el 2.014. No es tracta només de crear un nou estat, ens cal també crear un nou “model” d’estat. No es tracta d’utilitzar la democràcia per arribar la independència, es tracta de crear una democràcia sortint d’un estat que no ho és. Un bon resultat de SI que no arribi a la mitja dotzena de diputats podria semblar un resultat escàs, però seria un bon punt de partida per començar a redreçar el rumb.

Afegeix un comentari