La trappola

La trappola che non acciuffa niente

19 de juliol de 2005
2 comentaris

Negacionisme

Us aconsello que us llegiu amb deteniment i una mica de sentit crític l’informe d’Amnistia Internacional sobre la repressió franquista:

http://www.es.amnesty.org/esp/docs/victimas_franquismo.pdf

No hi trobeu a faltar res? En el document es parla amb exemples de repressió sobre sectors de l’esquerra -anarquistes i comunistes-, sobre les persones d’ètnia gitana, sobre artistes -en aquest cas artista il.lustrat-, i sobre homosexuals. Curiós que en cap cas es faci ni una sola referència a la repressió a Catalunya i el País Basc. Podria ser que el tema per ells no tingués cap importància, tot i que em sembla que la prohibició de parlar la pròpia llengua en públic ja és en si una violació dels drets humans. Però el que em pica la mosca al nas és que quan es refereixen al tema de la discriminació per raons ètniques automàticament deriven exclusivament a la denúncia de la repressió a les persones de la ètnia gitana, com si hagués de quedar ben clar que no hi va haver cap altra tipus de repressió.

Recordo que en l’informe anual d’AI es parlava d’incompliment dels drets humans a Catalunya pel tracte donat als castellanoparlants al Principat, em resulta llavors inexplicable que no es faci cap menció semblant a l’informe de la repressió del franquisme. Quina és l’explicació d’aquest doble llenguatge? Si tanta sensibilitat van mostrar en un cas, com és que ens mostren tan poca en aquest document?

També és molt destacable que en l’informe surti com exemple el procés judicial contra l’Albert Boadella, crec que s’obvien altres casos que molt més representatius, Lluís Companys, Manuel Carrasco i Formiguera, o moltíssims artistes que van viure situacions molt més dramàtiques que no l’Albert Boadella. Per finalitzar trobo absolútament impresentable que s’hagin referit als fets de "La Torna" sense fer ni una sola menció a en Salvador Puig Antich.

La Trappola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!