la rella

la revista del Lluçanès

19 de desembre de 2006
0 comentaris

NADAL AL LLUÇANÈS, extra de la rella

Com ja vam fer l’any passat, la rella ha editat un nímero extra de la revista, amb 20 pàgines a tot color, que pretén ser un compendi exhaustiu de tota l’activitat que es genera, arreu de la comarca durant aquest període extraordinari que és el període de Nadal, Cap d’any i Reis.
En aquesta edició especial de la revista, apareguda entremig de la periodicitat habitual -enguany, el 15 de desembre- i sense número d’ordre, destaquen dues seccions especialment. Per una banda, l’agenda, amb la pràctica totalitat dels actes que es fan a cada poble del Lluçanès. Per una altra, els escrits més de fons que repassen aspectes originals, insòlits o característics de les celebracions festives a la comarca. En aquesta edició, hi podem trobar un escrit de Roser Reixach sobre les nadales i, especialment, sobre el "Fum, fum, fum", originari de Prats de Lluçanès i recollit per Joaquim Pecanins.
La Merce Sabata ens fa cinc cèntims de la Missa del Gall i d’activitats que es feien al seu voltant.
Les Reines, que sortien per Reis, i el costum de posar canyes als balcons per informar els Reis, dues tradicions pradenques que també explica la Roser Reixach.
Algunes notícies d’activitats nadalenques, un reportatge fotogràfic sobre la Fira de Santa Llúcia, enguany molt concorreguda, i la recepta guanyadora del 1r concurs de receptes d’aviram de Nadal -Ànec coll verd de bassa amb peres, de M. Rosa Vila-, completen aquest número extra nadalenc de la rella.
La propera celebració caldrà trobar-la pel març, amb motiu del 7è aniversari de la rella, la revista del Lluçanès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!