la rella

la revista del Lluçanès

5 de desembre de 2006
1 comentari

Recuperem el camí: la rella 166, que va sortir el dia 3 de novembre

En aquest número hi anaven inclosos -encartats- els resultats de les eleccions autonòmiques del Principat al Lluçanès.
La revista obre la portada amb la notícia de les 500 persones que van participar als actes del Correllengua al Lluçanès. Una segona imatge, amb els participants al BTT d’Olost, un breu sumari i la fotografia de l’entrevistat: Toni Strubell, membre de la Comissió de la Dignitat, que va parlar a Prats de Lluçanès sobre la figura de Josep Sunyol, president que fou del Barça, afusellat pels franquistes a la Guerra Civil.

Pàg 2: 500 persones participen en els actes del Correllengua al Lluçanès. Josep Vall, de Sant Bartomeu, guanyador del 1r concurs del Lluçanès./ 1r concurs de bolets, amb 26 participants, a Prats de Lluçanès.
Pàg 3: L’IES Castell del Quer inicia un projecte per apropar el món acadèmic i el laboral./ Les naus de Puigneró sortirana subhasta al mes de desembre.
Pàg 4: Es posa en marxa, a Sant Bartomeu del Grau, un punt d’informació juvenil d’àmbit comarcal./ Filmació d’un videoclip musical a Alpens./ Curs d’iniciació a la ràdio a Prats de Lluçanès./Pujada al Gallina pelada per part del Club Excursionista Bandolers.
Pàg 5: Pressupostos del PUOSC 2007 al Lluçanès./ Prats arreglarà la xarxa de clavegueram.
Pàg 6: El teletreball a la VI jornada sobre Desenvolupament local i societat de la informació.
Pàg 7: Acord a Prats per recuperar el nom de les cases de pagès./ La Societat ocellaire de Prats ha començat la nova temporada.
Pàg 8: L’agenda
Pàg 9: L’entrevista a… Toni Strubell: "Personatges que van participar directament de la dictadura, encara avui tenen poder i prestigi".
Pàgs 10 i 11: Opinió.- Catalunya està morint? Francesc Pardo, d’Alpens./ Agraïment. Santiago Jordan i Encarna Cara, de Perafita./ Carta des de l’hospital. Sílvia Orriols, de Santa Creu de Joglars./ La tira, d’Adrià Davins.
Pàg 12: Els encants. Espai d’intercanvi, de vendes, de compres…
Pàg 13: Esports.- Futbol Sala: Important victòria del Pradenc a la pista del Parets./ BTT: Primera edició de la BTT d’Olost amb 97 corredors./ El racó de la feina.
Pàgs 14, 15, 16, 17 i 18: Directori d’Empreses del Lluçanès.
Pàg 19: El temps i fotos de bolets curiosos.

  1. Àdeu TRINI:

    La Trini ens ha deixat;  per tots nosaltres  ha estat una gran pèrdua, un buit que ningú omplirà. La Trini era fantàstica, una veïna modèlica, una gran amiga…un gran cor. Prefereixo callar-me el que sento per aquesta mort anunciada, sols ens consola pensar que l’acompanya en aquest llarg viatge l’ estimat fill que en 15 anys ja el va iniciar, el seu Àngel de la guarda. Abans d’emprendre aquest camí em va deixar deures i  una promesa pendent de complir des del darrer dia que ens vem veure: intentar que es publiqui la última carta. Tot i la gravetat del seu estat encara  tenia ànims per ajudar com fos a acabar amb aquesta maledicció que li va amargar els darrers anys de la seva existència. Sento que el seu desig no s’hagi complert : veure el tancament de la planta de Fumanya,  però sigui on sigui i ara té més força que quan era feble .

    Àdeu Trini , et recordarem per sempre i mai et podrem agrair el  molt que has lluitat per la nostra terra  .

    Carta des de l’hospital 2: 30/11/2006

    Cada cop que parlo amb la Trini em fa una petició molt personal; que l’ajudi a escriure una nova carta .

    Ahir li vaig prometre que així ho faria  -què vols que hi posi-?En Montilla acabava de prendre possessió, amb un discurs que tan de bo realment li sortís del cor i dui a terme tots els bons propòsits…-mira, díga-li al Montilla que no es pot ni imaginar el dolor que estic patint i que dura ja fa 6 mesos, recorda-li  també que encara que no pugui demostrar  qui és el culpable de que estigui així el que si es pot comprovar és que des de que funciona la planta de Fumanya  el nostre ha sigut un no viure constant .

    No es que no estigui bé aquí, entent-me ( està ingressada a l’hospital de la Santa Creu a Vic), ahh i recalca que són el millor que hi ha aquesta gent, pensa que et donen un tracte fantàstic, són estupendes. Aquestes noies són carinyoses, amables, n’estic molt contenta , ja saps que no puc dir el mateix del que vaig sentir quan vaig ser a l’hospital general ( jo em limito a transcriure el que ella em diu), quina diferència! Vull que ho posis no escatimis res, cadascú el que li toca. Bé, doncs escrit queda un agraïment i una queixa. Estic ben cuidada, però com a casa no hi ha res. Vull estar amb la família, amb els nens. Em truquen molts veïns i tots es queixen de les pudors..tant que reso perquè s’acabi tot d’un cop. He de veure la planta tancada, no pararé fins que la tanquin. Es que no ho veuen el que estan fent? I aquells dropos que es deixen tirar la merda –perquè així m’ho fan dir- tot per quatre rals,i si nò ben gamarussos que són. No tenen perdó de Déu, quin poc seny. –Trini, estàs molt cansada, ja farem una nova carta un altra dia, no et sembla?-Potser si, però quedi clar que no els perdono el mal que ens estan fent tots plegats,  no es salva ningú. Ah i de donar-li diners perquè marxi..res de res. Nosaltres vinga trucades i no ens han donat més que mals de cap i garrotades Creus que la publicaran aquesta carta?-espero que algú-altra si-doncs a veure si la gent, sobretot del lluçanès prenen consciència del que els estan fent, que això és pitjor que els purins, ja ho van dir a Lleida. Ho deixem així?-tu sabràs, jo crec que queda clar-. Doncs fins la propera.

                                                                                                                                 Trini Garcia i qk.

    Malauradament no hi haurà propera; aprofito per transmetre l’agraïment de la Trini a tots els mitjans de comunicació  que han publicat els seus escrits durant aquests anys, tal com m’havia compromès. La resta, seguirem fent el que podrem.

     

     

     

     

     

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!