Laia Jurado i Canadell

Mestra de la República Catalana

20 de juny de 2011
Sense categoria
0 comentaris

Tercera carta oberta a l?Alcalde de Vic

Benvolgut alcalde, t’escric aquesta carta, ja que hem iniciat la legislatura i no podem pas dir que amb bon peu, i això em preocupa. Fa quatre anys, vas començar amb la frase maleïda de “ni aigua” i en aquesta amb el “renyo els vigatans”, encara que això ho adrecessis als votants d’un partit que és una malaltia per la nostra societat.


El discurs d’investidura, em va sorprendre, ja que no vas saber transmetre l’energia que la ciutat necessita. Semblava més el discurs d’un derrotat que no té ànims per seguir, que de l’alcalde que ha guanyat les eleccions i necessita la ciutat.


Que els resultats generals no han satisfet del tot a “ningú”, hi estic d’acord, però  ara el que s’ha de fer és injectar una bona dosi d’energia i de força política per tal de poder encarar i treballar aquests quatre anys pel bé dels vigatans i vigatanes. 

 

El què s’ha demostrat en aquestes eleccions és allò que des de la CUP hem defensat una i mil vegades durant l’anterior legislatura, malgrat que molts deien que eren collonades. La gent actualment no vol ni tan protocol ni cotxes oficials, ni grans actes que no són res més que dispendis i tampoc vol un bombardeig de notes de premsa amb “que bé que ho fa tot l’ajuntament”. Els vigatans volem persones properes, que van a peu als barris, saludant a la gent i parant-se a parlar i coneixent els problemes de viva veu i no a partir d’estudis i més estudis. El que la gent vol es poder seure, si arriben d’hora, al costa d’una“autoritat”, que no és més que ells, sinó un privilegiat al que el poble l’ha escollit per representar-lo i treballa durant quatre anys. Els ciutadans volen persones humils que  fan les coses bé i també cometen errors, persones properes que podrien ser o són els veïns de la porta del costat, persones que tenen la seva opinió (respectant la dels altres). En resum: persones.

Espero (que és molt esperar) que aquestes línies et facin reflexionar una mica i marcar la línia de la legislatura. Pensa que el primer examen el tindrem avui. Depèn de com es presenti i amb el to que es desenvolupi el ple, marcarà la línia, la forma de fer durant la legislatura. Entre tots, hem de tenir el cap clar i actuar amb conseqüència (tot i que sé, que a l’ajuntament, no es tracta per igual a tothom).

Ara alguns dels opinadors de la ciutat pensaran el mateix que durant els últims quatre anys, quines collonades que diu la Laia, això no es fer política, però la veritat es que a mi això m’importa poc, m’importa la gent del carrer i els ciutadans i ciutadanes de Vic que van aprovar la política feta per la CUP els últims quatre anys i ens van fer confiança.

Alcalde, la CUP serem a l’oposició, farem les nostres propostes i ens oposarem a tot alló que creiem que no és correcte, d’acord amb el nostre ideari, però una cosa és clara, per davant de tot estan les persones i a elles ens devem.


En definitiva, hem de ser valents, treballant per la ciutat i creient amb ella de debò i no oblidant mai tampoc el nostre objectiu que és aconseguir la independència dels Països Catalans.

 

 

 

SURREALISME POLÍTIC
09.01.2008 | 6.42
A Sense categoria
MERCAT EL DIMARTS, EL DISSABTE I ARA TAMBÉ EL DIUMENGE.
03.06.2008 | 7.23
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.