Laia Jurado i Canadell

Mestra de la República Catalana

19 de setembre de 2007
Sense categoria
8 comentaris

L?INDEPENDENTISME AVUI

Últimament s’ha obert un ampli debat i se sent parlar molt d’independentisme, d’autodeterminació, de referèndums, des de qualsevol mitjà de comunicació i grups polítics. Hi ha una presa de posicions constant per qui lidera el debat, si els partits polítics convencionals nacionalistes de dretes o nacionalistes d’esquerres, si els partits no convencionals, si cercles d’estudis… Però una cosa és ben certa, al carrer, als fòrums digitals, a la ràdio, als diaris o a les televisions hi ha obert un debat sobre cap a on va el nostre país.

Per a mi el que és més important, no és només que es parli d’independència des dels partits polítics, sinó que s’està creant una xarxa social, al votant d’aquest sentiment o d’una voluntat que cada vegada va creixent més i està teixint una teranyina sòlida que pot arribar a ser gran i amb ella arribar al nostre objectiu de llibertat per a Catalunya. Ja no només avarca uns quants polítics o una part minoritària  de la societat catalana, sinó que cada vegada és més àmplia i si van implicant més gent, que fins ara no ho feia; tan siguin personatges públics, com molta gent anònima que s’està organitzant per tal d’anar treballant en aquesta direcció.

            Ja no és una idea que quatre “ximples” defensem – com hi havia molta gent que pensava- sinó que és molt més amplia. A més no es demana una independència pels Països Catalans sense més, sinó que es demana a partir d’una necessitat d’igualtat entre ciutadans, de respecte als drets humans i de la infància, de que es tingui cura del medi ambient, que es conservi el patrimoni històric dels pobles i de les ciutats, que les infraestructures siguin les necessàries i estiguin ben mantingudes, i que els diners que els ciutadans paguem a través dels nostres impostos reverteixin a Catalunya.

            Des de les bases de la societat s’està demanat un canvi, s’està tornant a encendre aquella flama de lluita i organització que hi va haver durant la dictadura de Franco  i que semblava que amb la democràcia i la societat del benestar estava apagada. La gent torna a sortir al carrer i torna a fer sentir la seva veu i els seus pensaments. Aquesta societat que es mobilitza i que a molts polítics de les grans esferes fa por, és la societat que a mi m’agrada: posicionada, activa i amb ganes de canviar allò establert sense necessitat que ningú ens fixi com a excusa una data fixa per tal de prendre decisions en referèndums.

            Aquesta situació actual posa nerviosos als estaments espanyolistes i a molts de catalans que ja els hi està bé continuar tal com estem, només cal veure les reaccions a les manifestacions contra la visita del rei dels espanyols a Girona, inclosa l’actitud d’algun diari d’aquí, com La Vanguardia, davant les declaracions del magistrat Alfons Lòpez Tena, membre del recentment creat Cercle d’Estudis Sobiranistes, sobre l’actuació de la fiscalia espanyola davant la llibertat d’expressió de la que es va fer us en aquesta manifestació de Girona.

EL RETORN DEL REMEI
02.04.2008 | 9.31
A Sense categoria
EL PLE SOBRE INVERSIONS UN PLE MUNICIPAL FANTÀSTIC
22.05.2008 | 12.02
A Sense categoria
L?un és el tot o el tot fa l?un?
26.02.2009 | 9.17
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. L’he llegit avui al diari aquest mateix article i la veritat que no el trobo tant de bo l’article. Un anàlisi superficial que tothom n’és visualitzador, només que tu Laia ho has plasmat en paper.

    I per cert, tingues en compte i hem de reconèixer que encara que és important que la ‘societat civil’ es mobilitzi per l’autodeterminació, aquest tema és actualment el centre del debat perquè hi ha un partit parlamentari que l’hi ha portat. Encara que féssin president un espanyolista de cap a peus, hem de reconèixer que el debat el marquen des d’ERC.

    Sinó també mireu qui són els que munten i formen les plataformes aquestes: pel dret a decidir, cercle d’estudis sobiranistes (amb 50% de CiU), etc

  2. Amb gent com tu, Laia, la independència avança. En la teoria i, sobretot, en la pràctica. És important el convenciment que poses en la tasca tasca i en la teva percepció de les necessitats del país, tant individualment com a nivell col·lectiu. No paris!

  3. Noia et felicito per aquest article, L’ independentisme no és tant una cosa de banderes si no també un cert canvi social, és per això que els polítics sempre es tiren enrera quant es de l’independència o d’alliberament nacional, perque tenen por a que els hi prenguin les poltrones que tenen sota el cul. També estic totalment d’acord quant parles de la gent que lluita anònimament, cansats de les promeses pre-electorals de quatre polítics que per aconseguir quatre vots són capaços d’enganyar a tots els ciutadants. Ànims doncs a tu Laia i a tots els que lluitem anònimament!

  4. Laia,

    M’he llegit l’article i m’ha agradat molt. L’únic dubte que tinc és si la societat es va posicionant cada cop més o si bé creure això és ser massa optimsta?

    Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.