La Forastera

Taíza Brito

Conferència a La Model de Barcelona: el cas de Lula da Silva i els presos polítics en el món actual

Barcelona acollirà la conferència “Presos polítics en el món actual: Brasil i el cas de Lula da Silva”, el proper 2 d’octubre a les 18:30, a l’espai cultural La Model. Promoguda per la plataforma Lulalivre.org, en cooperació amb l’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat de Catalunya, comptarà amb la participació de la periodista i escriptora argentina Stella Calloni, del periodista brasiler especialista en política llatinoamericana Carlos Alberto Almeida, del director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics de Catalunya Adam Majó i Garriga i de la presidenta de Lulalivre.org, l’economista Maria Claudia Costa.

Lula (Luiz Ignacio Lula Da Silva), dues vegades president del Brasil (2003-2010), definit per Noam Chomsky com “el pres polític més important del món avui” està empresonat des de l’abril del 2018, en una sentència molt controvertida, que encara avui no ha exhaurit tots els graus d’apel·lació. L’execució de la condemna penitenciària arribà just a temps per a impedir Lula de participar en les eleccions presidencials brasileres al 2018, on era el candidat favorit per guanyar, desoint un sentència de l’ONU que ordenava al Brasil que Lula pogués exercir tots els seus drets polítics.

La conferència donarà una idea de les condicions del Brasil que van conduir al procés contra Lula, la seva història judicial, els actes del jutge, els fiscals, els tribunals superiors, el paper dels mitjans, l’ús de la “lawfare” (guerra judicial), i les implicacions que la seva condemna van donar lloc als següents esdeveniments polítics i socials del Brasil, així com una anàlisi de quins han estat els actors més beneficiats en tot el procés. La conferència finalitzarà amb paral·lelismes entre la situació de Lula i la d’altres presos polítics al món i una ronda de preguntes i respostes dels participants.

Conferenciants:

– Stella Calloni, una de les intel·lectuals més importants d’Amèrica Llatina, periodista i escriptora del primer llibre sobre l’operació “Còndor”, especialista en política internacional llatinoamericana.

– Carlos Alberto Almeida, destacat periodista brasiler, especialista en política llatinoamericana, analista internacional i fundador de TeleSur.

– Adam Majó i Garriga, director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat de Catalunya.

– Maria Claudia Costa professora d’economia i presidenta de www.lulalivre.org.

 

Per a confirmar la participació a l’acte o aclariments, escriviu a correio@lulalivre.org



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General | s'ha etiquetat en , , per laforastera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent