La Forastera

Taíza Brito

Publicat el 29 d'abril de 2018

Trobada sobre l’ensenyament i la difusió de la llengua portuguesa a Barcelona

L’ensenyament i la difusió de la llengua portuguesa seran objecte de debat a Barcelona durant la segona edició de la Trobada de professors de Llengua Portuguesa, les seves Literatures i Cultures (Encontro de Professores de Língua Portuguesa, suas Literaturas e Culturas – EPLLIC) els propers 3 i 4 de maig. L’event, promogut per LSB portuguès (Language Services for Business), reunirà a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Drassanes agents de l’àmbit educatiu de les institucions locals, de països de parla portuguesa i d’altres localitats.
També hi haurà participació d’especialistes que treballen a l’àrea de portuguès en institucions d’ensenyament, públiques o privades, associacions o altres interessats. Per participar a EPLLIC s’ha d’accedir a l’enllaç https://www.epllicbarcelona.com/inscricao. La inscripció és gratuïta. Més de 130 persones ja estan registrades i aquells que vulguin garantir una plaça han d’accedir a la pàgina amb la màxima antelació.
L’obertura tindrà lloc el dia 3 de maig a partir de les 9h30, amb una conferència en la qual participaran representants del Consolat General de Brasil a Barcelona, del Consolat General de Portugal a Barcelona, de la Secretaria de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, del Consorci de Barcelona i de la Escola Oficial d’Idiomes de Barcelona Drassanes (EOIBD).
A les meses de treball es discutiran temes com l’ensenyament del portuguès a les universitats i institucions, el panorama de l’idioma per als negocis i finalitats professionals, l’ensenyament en el sector privat i associatiu, la recerca acadèmica en l’àmbit de l’ensenyament i la difusió. També hi ha programats debats sobre aspectes metodològics de l’ensenyament portuguès, inclòs el món professional.
A més, l’agenda abordarà l’ensenyament de portuguès per a nens i joves en contextos plurilingües: PLH i PL2, el llenguatge com a llengua global, la intercomprensió ibèrica i l’ensenyament en les seves variants, les iniciatives internacionals i les organitzacions docents.
La clausura de l’EPLLIC serà la nit del 4 de maig, de les 21h a les 22h hores, amb la presentació de Cárcere (presó), obra representada per l’artista brasiler Vinicius Piedade, al Cronopios Club, carrer de Fernandina 16, al centre de Barcelona .
Aquesta és la segona edició d’EPLLIC, que compta amb la contribució d’investigadors i lingüistes, representants governamentals i acadèmics que promouen la difusió del portuguès en diferents àmbits. La primera edició es va celebrar a París el maig de 2017, organitzada per l’Ambaixada de Brasil a França i va ampliar la discussió a totes les variants de la llengua portuguesa.

Què: Trobada de professors de Llengua Portuguesa, les seves Literatures i Cultures – Encontro de Professores de Língua Portuguesa, suas Literaturas e Culturas (EPLLIC)
Quan: 3 e 4 de maio
On: Escola Oficial d’Idiomes de Barcelona Drassanes (EOIBD), Av. Drassanes, 14, 08001 Barcelona
Inscripcions gratuites – places limitades: https://www.epllicbarcelona.com/inscricao

Contacte:
Luciana Castelo Branco
Fone: + 34 600 554 506



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General | s'ha etiquetat en , , , , , per laforastera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent