La Forastera

Taíza Brito

Publicat el 6 d'abril de 2018

El jutge Moro ordena la presó immediata de l’expresident Lula da Silva

Mentre a Catalunya es commemorava la decisió de la justícia alemanya d’alliberar Carles Puigdemont, al Brasil es rebia la notícia que el jutge Sergio Moro havia decretat la presó de l’expresident Luis Inácio Lula da Silva. El magistrat, conegut per la condició d’anti-petista, no s’ha esperat ni 24 hores de la sentència del Suprem Tribunal Federal sobre la sol·licitud d’habeas corpus de Lula (per no haver d’entrar a la presó), que va ser desautoritzada per sis vots en contra i cinc a favor.

Moro ha determinat que l’expresident comparegui davant la policia fins a les 17h d’aquest divendres, tot i que la seva defensa encara té termini per presentar determinats recursos jurídics. El jutge ha rebut l’autorització d’arrest del Tribunal Regional Federal de la IV Regió (TRF4), que ha desestimat el termini per un nou recurs de la defensa, al·legant que no hi ha embargaments en relació amb la condemna.

El TRF4 ha lliurat la carta d’autorització a Moro a les 17:37 (horari de Brasília). El magistrat del tribunal, amb seu a Curitiba, ha signat la sol·licitud d’arrest de Lula a les 17:50, en només 13 minuts entre una petició i l’altra. Les presses eren tantes que Moro va escriure (incorrectament) “Superintência” en lloc de “Superintendência” en referència a la seu de la Policia Federal al Paraná.

Defensors de Lula da Silva davant del Sindicat dels Metal·lúrgics de São Paulo, on l’expresident brasiler va passar la tarda d’ahir

La pressa de Moro és per a que Lula da Silva, finalment detingut, “guanyi” la condició d’inelegible. Amb això, tot el joc polític al Brasil prendrà un rumb diferent. Surt de l’escenari el candidat amb més condicions de vèncer les eleccions presidencials del pròxim octubre segons les enquestes i s’obren les portes per aquells que han donat suport a la persecució a un dels polítics més populars del país.

La gran incògnita és si el mite de l’home reconegut com el que més ha treballat en contra les profundes desigualtats del país s’eclipsarà radera les reixes de la presó.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per laforastera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent