La Forastera

Taíza Brito

Catalans a São Paulo es manifesten a favor del referèndum de l’1O

Aquest matí, a les 10h (13h a Catalunya), s’ha realitzat una concentració a São Paulo per expressar el seu rebuig a la política de repressió empresa pel govern espanyol contra el referèndum d’autodeterminació de Catalunya. L’acte, convocat per l’Associació Catalonia, s’ha celebrat a l’Avenida Paulista, una de les més populars de la megalòpoli brasilera, davant del MASP (Museu d’Art de São Paulo). Segons els organitzadors, durant les dues hores que ha durat la concentració, han transcorregut unes tres centes persones, entre catalans residents a l’exterior i brasilers simpatitzants per la causa catalana.

Es pot veure un vídeo de l’acte en aquest enllaç a YouTube. La majoria dels assistents han signat el següent manifest:

“São Paulo, 24 de setembre Els sotasignants manifesten el seu suport per a que els catalans puguin decidir lliure i democràticament el seu futur social, econòmic i polític, a través del Referèndum convocat per a l’1 d’Octubre de 2017”. (traduït de l’original en portuguès).

L’associació Catalonia ja s’havia mobilitzat en altres ocasions en sintonia amb la Catalunya Exterior a favor del procés independentista. El 2014, per exemple, aconseguí juntament amb l’ANC-Brasil que s’hi organitzés la votació del 9-N a la seu de Catalunya Acció a São Paulo, juntament amb altres 14 ciutats arreu del món.

Situada a São Paulo i filiada a la FIEC– Federação Internacional d’Entitats Catalanes a l’Exterior, l’Associació Catalonia és l’únic centre oficial que ofereix ensenyament presencial, en tots els nivells, de català, desde el bàsic fins al superior, al Brasil. A més, en col.laboració amb l’Institut Ramon Llull, l’Associació Catalônia també administra les proves per a l’obtenció del certificat de coneixements de català com a llengua estrangera fora del domini lingüístic.

 

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General | s'ha etiquetat en per laforastera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent