La Forastera

Taíza Brito

Publicat el 22 de maig de 2016

Capoeira en terres catalanes

Mestres de capoeira de molts països estaran reunits a Terrassa entre els dies 23 i 28 de maig durant la setena edició de l’encontre internacional d’aquesta expressió cultural brasilera. Durant l’esdeveniment, promogut per l’Associació Casa del Brasil i el Grup Capoeira Brasil de Barcelona, es realitzaran classes de capoeira, conferències, bé com presentacions multiculturals de música i dansa. 

Les activitats seran realitzades a la Plaça Vella, al Centre Cultural Casa do Brasil, a l’Escola Pau Casals i al Parc Vallparadís, amb opcions per a adults i nens. Entre els convidats hi ha mestres brasilers que treballen a Europa, com els mestres Espiga i Semente, ambdós de Rio de Janeiro, que viuen a Terrassa; Panaca, del Ceará, que viu a Hungria i ET, de Pernambuco, que viu Portugal. També farà acta de presència el Mestre Itapoan, de Bahía, que vindrà expressament des del Brasil.

L’acte més important de l’encontre serà el proper dissabte 28 de maig, quan hi haurà la cerimònia del batizado, moment en què els alumnes iniciants en aquesta simbiosi de dansa i d’art marcial rebran la primera corda. També hi haurà el canvi de cordes entre els practicants amb més experiència. Les cordes dels alumnes són canviades a cada any de pràtica, amb aprovació del mestre.

Per els qui volen participar de l’encontre com a practicants de capoeira hi ha l’opció de pagament, que dóna dret a samarreta, allotjament i entrades per l’event conmemoratiu, que inclou un sopar i festa. Les inscripcions es poden fer a la web www.capoeiracatalunya.com

Alexsandro Pancha Gomides, anomenat mestre Semente, que coordina la Casa del Brasil i el Grup Capoeira Brasil de Barcelona, a Terrassa, explica que l’esdeveniment s’ha tornat una referència a tota Europa i aconsegueix promoure la integració entre la cultura brasilera i la catalana. “Des de fa set anys estem realitzant amb èxit la interacció entre gent de diferents cultures, amb la finalitat d’enfortir el respecte mutu”, finatilizà.

Clicant aquí trobareu la programació completa.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per laforastera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent