La Forastera

Taíza Brito

Els somnis no moren

Muriel_Casals_29
Hi ha persones que deixen marques profundes per on passen. Fins i tot quan moren, els seus somnis mai s’esvaeixen. Al contrari, es converteixen en fars per als altres. Aquesta és la meva impresió sobre la Muriel Casals. Les seves idees i ideals sobre la llibertat del poble català il•luminaren i guiaren el camí daquells que comparteixen els mateixos somnis d’una Catalunya lliure i plena de somnriures.
No vaig tenir la oportunitat de entrevistar-la en aquests 12 mesos que sóc aquí com a corresponsal internacional. Vaig llegir molts articles sobre la seva actuació i la vaig sentir en algunes de les manifestacions i comicis que he pogut acompanyar durant aquest període.
El qual ha estat suficient per percebre que es tractava d’una persona especial. Dona valenta, compromesa amb els seus ideals i serena. A més de delicada i respectuosa.
Llegint algunes frases dirigides a ella en les xarxes socials, he triat aquestes:
“Sabrem completar el somni que tanta gent com la Muriel ha ajudat a fer possible”. (Carles Puigdemont).
“Sense ella, el procés que viu Catalunya no s’entendria, perquè ella en resumia i concentrava totes les virtuts i cap de les misèries”. (Artur Mas).
“Tenia una capacitat de seducció molt gran. Li encantava dialogar” (Jordi Sanchez).
“Gràcies per tot el que ens has donat, gràcies per ser el somriure de la revolta” (Carme Forcadell).
“Gràcies per tot, Muriel. Continuarem sense tu. Però ho farem recordant sempre que sense el teu treball i la teva generositat res no hauria estat igual i mai no hauríem arribat tan lluny” ( Assumpció Maresma i Vicent Partal).
“I la mort no sabrà què fer amb tanta vida”. (David Fernandez)
Comparteixo el més sincer condol amb familiars, amics, companys i admiradors – on m’incloc. Quin diumenge trist aquest de la seva partida. I al mateix temps un dia tan il•luminat per un sol primaveral a Catalunya en ple invern. El qual sembla amplificar el missatge de l’ANC que diu: “Allà on siguis la teva llum ens guiarà”.

Llum per a tots els que somniem!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General | s'ha etiquetat en , , per laforastera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent