La Forastera

Taíza Brito

Publicat el 21 d'agost de 2015

Un dia de Gràcia i d’aspiracions de llibertat

Festes-de-gracia-barcelona-2014-02.jpg-4

Vaig viure un dia molt agradable al barri Gràcia el passat dimarts, 18, durant la programació de la famosa festa major d’agost. La tarda sense pluja va permetre la lluminositat ideal per apreciar els balcons dels edificis, que em cridaren l’atenció des de la primera vagada que vaig passejar-hi, per la seva varietat arquitectònica.

El clima del barri m’atrau especialment, per una serie de particularitats. Els carrers estrets, però ordenats, amb edificis de diferents estils. La barreja de persones, dels més diversos origens, com és comú a tot Barcelona, però amb la seva pròpia ànima, artística, alternativa, despresa, independent.

Això dona una lleugeresa especial a l’ambient, mogut per la multitud amb set per veure la decoració dels carrers i gaudir de la programació, amb atraccions per gent de totes les edats. Vaig veure espectacles de titelles, colles de diables i els seus animats timbalers. Però sobretot vaig poder admirar el colorit i la creativitat de la decoració dels carrers guarnits.

També vaig veure l’acte promogut per l’ANC a la Plaça de Joanic, amb la participació del diputat David Fernández, de la Carme Forcadell i d’en Jordi Sànchez, tots conclamant la gent a participar a la manifestació de la Meridiana de l’11-S, dins de la marxa catalana per la independència.

Cada vagada admiro més aquesta gent que aspira a crear un país nou i viure lliurement. I la determinació amb que plantegen aquesta bandera davant d’un Estat que es nega al diàleg. I amb quina humilitat transiten entre les persones, parlant dels camíns per a  arribar-hi.

Em vaig estar a Gracia fins a la nit, que va ser coronada amb un homenatge musical a l’aniversari de la mort del cantautor Ovidi Motllor, anomenat  Gràcies Ovidi, amb Paco Prieto, Arturo Gaya i Kike Pellicer.

Així vaig poder conéixer una mica més sobre la vida i las músiques del cantant, actor de teatre, cinema i televisió i poeta d’Alcoi. I gaudir de les seves cançons, moltes amb tonalitat política i intensa consciència reivindicativa, algunes amb lletres més que actuals.

Sense dubte un dia de Gràcia i d’aspiracions de llibertat!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General | s'ha etiquetat en , , , , per laforastera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent