La Forastera

Taíza Brito

Publicat el 15 de maig de 2015

Gent de Vilaweb… sou molt booona gent!!!

Poder fer part de la comunitat de Vilaweb, com a blocaire, és motiu de molt orgull per a mi. El periodisme exercit al diari digital per l’equip d’en Vicent Partal i l’Assumpció Maresma és digne de nota. Aquí, parlo com a periodista amb llarga experiència en diaris impressos, emissores de TV i ràdio, i assessoria de premsa política al Brasil.

Un dels punts més destacats és la modernitat d’aquest treball que va néixer fa 20 anys, ja aleshores avançant-se al seu temps. Fer només periodisme digital en aquella època no era una aposta per a quasevol. I encara no ho és avui dia, quan la majoria de les pàgines web de notícies són productes d’altres mitjans i al final acaven competint amb ells mateixos. El qual genera un clima d’inestabilitat en les redacions de tot arreu i el questionament de que la premsa escrita està amb els dies comptats.

Un altre punt és la serietat amb què les notícies són tractades, així com la diversitat produïda per una redació petita, però potent, amb un grup unit i format per professionals compromesos.

Amb tot, penso que el que més compta en aquest treball fructifer és el sentit de comunitat donat per Partal i Maresma. Que acullin al món virtual de Vilaweb una serie de persones – entre subscriptors i blocaires – dels més diversos origens, professions i pensaments. Estant de portes obertes a tothom.

Aquí, aprofito per agraïr la forma amb que em van rebre personalment, poc temps després d’arribar a Barcelona. No és fácil per una forastera ambientar-se en terres desconegudes. Molt menys per una periodista que parla i escriu en un altre l’idioma i tracta d’integrar-se en un país on no es parla la seva llengua.

Disposada a aprendre el català, vaig ser atesa i escoltada amb paciència per en Partal i la Maresma. Que m’oferiren una taula a la redació de Vilaweb per quan vulgui escriure amb calma, xerrar amb tothom, viure aprop de la notícia i de la gent que és i fa la notícia a Catalunya. I així poder alçar vols més alts.

Aquest gest mai l’oblidaré i em dona una certesa: que trobar gent com ells, amb tant sentit de solidaritat i comunitat és el millor que li pot passar a una forastera a la busca d’un nou lloc al sol.

Gent de Vilaweb, no podía ser d’una altra manera: SOU MOLT BOOONA GENT!!!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per laforastera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent