La Forastera

Taíza Brito

Publicat el 15 d'abril de 2015

Enmig de la primavera catalana

Ara és primavera i la temperatura comença a pujar. Finalment la meva ànima, després de dos mesos sense el sol sub-tropical, torna a gaudir dels raigs del caloret!. D’altra banda, pel que veig a les notícies, la temperatura també torna a enfilar-se en la política catalana. El proces sobiranista escalfa els motors amb la preparació de nou acte organizat per l’ANC per la Diada i els partits s’estan preparant per a les eleccions plebiscitàries del 27-S.

Sóc una mera obseradora i per això no m’atreveixo a posar la cullera en els assumptes de la política local-regional, nacional?. No obstant, sento una emoció similar a la d’estar rebent de nou els raigs del sol, pel fet de ser aquí en aquest moment tant important en la història de Catalunya.

Des del Brasil já acompanyava les notícies del procés sobiranista, especialment les publicadas a Vilaweb. I a l’últim any vaig compilar i publicar textos en portuguès sobre el tema en el bloc “Da Catalunha para o Mundo” (http://blocs.mesvilaweb.cat/TaizaBrito/), aqui en aquesta casa.

Al 9 de novembre de 2014, vaig acompanyar durant tot el dia el pas dels catalans per les urnes, através de les publicacions del diari digital. També vaig rebre mitssatges i fotos en WhatsApp enviades per meu marit, que ja era a Catalunya i va votar amb molta emoció junt a la seva mare anciana. Un dia històric per aquest poble, vaig pensar des d’allà, a l’altra riba de l’Atlàntic.

Després vaig tenir la impressió que el procés es va parar i entrà en hibernació, coincidint amb el clima de l’hivern, sobretot per causa del desacord dels partits polítics. I ja al febrer, en ple hivern, semblava que res no aniria enlloc.

Sóc una optimista per naturalesa i repeteixo que, per gran que sigui la tempesta, els núvols es dissipen sempre i la llum del sol torna per il·luminar els camins.

Veig moltes coses que succeèixen al meu voltant que indiquen que aquesta primavera serà càlida a Catalunya. I espero que els catalans, com diem al Brasil, no deixeu de muntar el cavall que us passa pel davant, amb la sella muntada. És a dir, que no deixeu escapar el tren de la història i desaprofiteu l’oportunitat única que teniu al davant.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General | s'ha etiquetat en per laforastera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent