15 d'octubre de 2012
0 comentaris

Roger Palà: Presentació de ‘Mots incendiaris’ a Barcelona

(Extret del bloc de Roger Palà)

Més notícies sobre Mots incendiaris, el recull d’articles que publiquem amb l’editorial Lo Diable Gros. La setmana passada ens van arribar els exemplars impresos i la maquinària ha començat a rutllar. Farem una distribució senzilla gràcies als companys de l’editorial Virus: si tot va bé, la primera setmana de novembre el llibre ja serà a les llibreries (publicarem un llistat els punts de venda seleccionats). A més a més, d’aquí pocs dies ja serà possible comprar-lo online a través de la web de Productes de la Terra. I una altra novetat important: ja tenim la data de la presentació a Barcelona. Treieu l’agenda o anoteu-ho al Google Calendar: serà el 8 de novembre a les 19.30h a l’Ateneu la Torna de Gràcia. A més d’en Jordi Martí, membre impulsor de Lo Diable Gros, també hem enredat en Feliu Ventura, autor del pròleg del recull, per que ens acompanyi a la taula. Per assegurar que vindrà algú farem pica-pica. No podeu faltar-hi! [Més]

“No sé si quan la gent dorm s’ha de cridar amb pamflets i mots incendiaris. No ho crec”, Aquesta cita de Ramon Barnils encapçala el recull d’article Mots incendiaris, publicat per la nova editorial tarragonina Lo Diable Gros. El llibre recull una cinquantena d’articles publicats entre 2007 i 2011, la majoria en aquest bloc, Al darrera la nevera, i també en mitjans de comunicació com Enderrock.cat, Nació Digital, la Directa o l’observatori crític Mèdia.cat. El recull inclou textos d’opinió i anàlisi de temàtiques variades: política catalana, moviments socials, mitjans de comunicació, memòria històrica, música… El denominador comú és que la majoria dels textos han estat publicats a internet i difosos per xarxes socials. Així doncs, textos pensats per a la xarxa prenen una nova vida en paper. 

La publicació del llibre és una iniciativa de l’editorial Lo Diable Gros, que pren aquest nom inspirant-se en un dels pseudònims de l’històric anarquista reusenc Josep Llunas. Mots incendiaris és el primer volum de la col·leció El Martell, que publicarà textos de pensament, anàlisi i crítica. A més de Mots incendiaris, Lo Diable Gros editarà els pròxims llibres de David Fernández (flamant candidat de la CUP al Parlament) i Raimundo Viejo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!