8 de febrer de 2012
0 comentaris

Llibres de la Corbella a Pobleviu

Pobleviu, portal delsmoviments socials del Camp, publica una notícia sobre l’aparició de la nostra editorial.
Llibres de la Corbella, és una agrupació, col·lectiu o senzillament colla que faran els llibres que els agraden. I la colla la formen el Marc, el Jaume, el Josep i el Jordi… Els seus integrants son o viuen a Tarragona, i tenen àmbits d’interessos molt diversos però cap d’ells és l’econòmic, les edicions son sense ànim de lucre, sinó més aviat enfocades a” la transformació social cap a un món on tinguin espai les persones en igualtat de condicions, no per competir sinó per compartir.

Entenem la cultura com una palanca vital per moure el món però també per fer-lo, per modelar-lo i per alliberar-lo, sempre d’acord amb les transgressions que amplien horitzons i no s’aparten de la solidaritat humana que ens caracteritza, no a nosaltres sinó a tota la humanitat”.

De moment han creat un bloc, un logotip (no definitiu), del Jordi Barberà, i han escollit a Roger Palà, com a primer autor que publicarà un llibre de la Corbella. Aquest primer text que sortirà al carrer és un extens recull d’articles del  periodista Roger Palà; cap de redacció de la revista Enderrock des de 2005. Va començar a aprendre l’ofici a la televisió local del seu barri, Gràcia, on encara fa vida, i va treballar durant cinc anys a la revista El Triangle. En l’actualitat combina el periodisme musical amb altres dèries, entre les quals destaca l’actualització constant des de novembre de 2006 del seu bloc, Al darrera la nevera. També ha col·laborat o col·labora amb el setmanari Directa, del qual n’és un dels membres fundadors, amb la revista El Temps i amb el diari El Punt. És membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i participa de l’observatori crític dels mitjans Mèdia.cat, coordinant les edicions de 2011 i 2012 de l’Anuari dels temes més silenciats pels mitjans de comunicació. Amb l’arquitecta Anna Tantull ha guanyat el premi Jacint Dunyó 2010 de periodisme sobre món cooperatiu, que atorga anualment la Fundació Roca i Galès. Amb el periodista Marc Roma va guanyar l’any 2003 la tercera edició del premi de periodisme d’investigació Ramon Barnils, que atorga la revista El Temps, amb la investigació Presons adolescents, un reportatge sobre el procés de decadència educativa que viuen els centres d’internament de menors a Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!