jvlillocolomar

... de cel i de llum pura...

2 d'agost de 2005
General
0 comentaris

Si al medi ambient: autovies no!

El lema electoral del PP va ser a les passades eleccions el SI positiu contra el NO de les lluites populars, en especial el NO a la guerra. Em vaig inspirar en aquest lema per escriure aquesta carta al director com una eina de lluita o de protesta. Pens que encara aquest article és vigent i he volgut recuperar-lo per oferir-lo a qui el vulgui llegir…

 

 

 

SI AL MEDI AMBIENT: AUTOVIES NO !

 

 

El concepte que del medi ambient té el PP dona molt de $í: Benzineres verdes i taronges d’empreses NACIONALS escampades pel medi ambient  que ens permeten posar benzina i viatjar pel medi ambient amb un bon cotxe, a poder ser tot sols, en pla pij@ , música posada, cent quaranta per hora i aire condicionat; poder aixecar-nos del llit deu minuts més tard per arribar a Palma o a Manacor no té preu;  aquest és d’aquells plaers que dona el medi ambient i que de no ser pel nostre PP de cada dia, mai haguéssim  pogut reconèixer i fruir. 

Perquè tudar aquells antics sembrats avui abandonats o improductius on només s’hi fa la brutor?: Construir parcs temàtics, d’oci, grans centres comercials són també de les coses bones que el medi ambient ens poden aportar i que permeten que s’omplin de gent tots aquests llocs aportats pel medi ambient i que abans no servien per res.  I quina millor manera no hi ha de sentir intensament el medi ambient que viure dins la garriga, el bosc, vora la mar, en un edifici construït amb els dissenys i conceptes més moderns?, en una propietat privada, evidentment, on ningú s’hi hauria de posar. 

Sí al medi ambient que ens permet seguir aprofitant les pedreres i amortitzar la gran flota de camions i maquinària pesada que, gràcies al medi ambient d’aquestes illes, varem poder comprar i que tantes comissions en obres públiques encara poden aportar als polítics autòctons fent capgirar el seu destí mediocre.

Sí als hotels rurals, segones residències, camps de golf, restaurants amb noms i dissenys integrats en el medi ambient i que amb la construcció de l’autovia es podran també dur al Plà. Sí al medi ambient nou que crearà l’autovia amb l’arribada de nous inversors i que finirà amb la Mallorca menys integrada als nous temps urbanitzadors.

Sí al medi ambient de les autovies que seleccionen els animalons més vius dels més beneits en haver de traspassar-la, el mateix val per a les persones. Sí al medi ambient de les autovies per on hi circularan milers de cotxes, camions, furgonetes i autobusos plens de turistes que carregaran de CO2 l’atmosfera i que tant agradarà captar a les fulles dels arbres per fer oxigen i matèria orgànica. I que dir del rum-rum permanent del trànsit mentre estem fent la migdiada davall una figuera del pla i que ens recordarà de manera permanent l’agraïment que sentim envers, sobretot, la gent que va votar al PP i a UM.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!