Una trentena d’actes per a celebrar l’Any Freud a Barcelona

DIMECRES, 26/07/2006 – 06:00h

Una trentena d’actes per a celebrar l’Any Freud a Barcelona
Els organitzadors volen destacar la vigència del pensament freudià en l’àmbit clínic i cultural

Enguany es commemora el 150è aniversari del naixement de Sigmund Freud, creador de la psicoanàlisi. Per aquest motiu, la Llibreria Xoroi de Barcelona, especialitzada en llibres de psicoanàlisi i psicoteràpia, va convocar totes les organitzacions i entitats que treballen en aquest àmbit a la ciutat i, conjuntament, van dissenyar un programa d’activitats. En total se’n faran una trentena, des d’ara fins a principi de l’any que ve.

Una d’aquestes activitats és el cicle de lectures poètiques ‘Freud i la poesia’ que es fa al jardí de l’Ateneu Barcelonès. Els poetes Carles Hac Mor, Laia Noguera i Josep Pedrals són els protagonistes de la quarta i última sessió d’aquest cicle. Freud va dir dels poetes que eren aliats dels psicoanalistes i va escriure sobre la relació entre la poesia i l’inconscient en algun dels seus estudis.

En total, la comissió organitzadora ha preparat una trentena d’activitats, que inclouen conferències, seminaris, un cicle de cinema, concerts i un taller de lectures. Molts d’aquests actes es faran durant la tardor. Salvador Foraster, propietari de la llibreria i promotor de l’Any Freud a Barcelona, explica que l’objectiu és de reivindicar la figura de Freud i la psicoanàlisi, tant des del caire clínic com des del caire d’interpretació i de crítica cultural.

 

tornar

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *