JUGUES O ET PLANTES?

Lo Joc és vida!

10 de gener de 2011
0 comentaris

Els joguets dels famosos!!!!!

El passat dia 5 de gener de 2011 el diari la Vanguardia molt encertadamanent va fer un reportatge en les seves pàgines de color salmó on recordava les joguines més importants de 11 persones molt conegudes en diferents àmbits (política, fotografia, televisió, futbolistes, cuiners, etc…).
La meva opinió és que és un reportatge molt interessant. Perquè???? Doncs és molt interessant per dos motius bàsicament:

1) m’agrada veure i creure que les joguines marquen a les persones. Ara i sempre som el que hem jugat i la felicitat de la persona va estretament lligada al saber jugar i divertir-se. Aquest article parla amb aquest anhel de record feliç en un moment de joc.

2) També és molt interessant observar que en edats primerenques, les joguines no han canviat tant i això que estem parlant de 40 anys enrere en alguns casos. Cal destacar que els infants com Artur Mas, Quico Novell o Pichi Alonso jugaven a jocs que actualment encara són molt jugats per els infants d’avui en dia. Sense anar més lluny, els meus fills juguen a posar-se les sabates d’adults com Artur Mas, o juguen encara amb el tricicle com el Queco Novell o  es disfressen com la Colita i fins i tot juguen a cuinetes com la Carme Ruscalleda. Em consta que molts infants actualment continuen jugant a aquests jocs.
La cosa ja canvia quan passem a edats a partir de 6 o 7 anys on els videojocs sí que han modificats els jocs infantils. Cal potser, plantejar-se que en aquestes edats fins a 6 anys els adults encara juguen amb els seus fills, però a mesura que els nostres fills créixen aquest joc compartit va desapareixent. Això però, és un tema per un altre dia.

Avui doncs espero que disfruteu d’aquest màgic article que de ben segur us transportarà a la vostra infantesa i fins i tot us provocarà emocions al recordar aquella nina tant estimada o aquell tractor que us acompanyava a tot arreu.

Cal tenir en compte que aquest anàlisi és un resum del text i que només he volgut destacar la importància de la joguina tradicional en la formació primerenca de tota persona.

Jugueu i gaudiu!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!