JUGUES O ET PLANTES?

Lo Joc és vida!

30 d'octubre de 2010
0 comentaris

joc del pelele!!!!!

Avui mateix en un curs de monitors del CAE a Santpedor hem jugat al paracaigudes a un joc tradicional i molt interessant com el pelele.
El pas endavant ha estat quan aquest fantàstic grup de persones han inventat la combinació de dos jocs: joao palmada ( d’orígen brasiler) i el pelele ( del qual us en passem el següent enllaç: http://www.efdeportes.com/efd142/manifestaciones-artisticas-del-juego-del-pelele.htm.

El joc que han inventat consisteix que mentre tots els participants menys un estan agafats al paracaigudes i intenten que el seu “nino” no caigui a terra, l’altre jugador voltarà a la resta i donarà un cop a l’espatlla d’algú. Quan això passi, el qui ha tocat ( anomenat Joao Palmada) i el tocat comencen a còrrer al voltant del paracaigudes en direccions oposades ( el Joao Palmada continua corrent en la direcció que venia i el tocat d’espatlla en la direcció contrària) i allà on es trobin es donen la ma i continuen corrent fins que un dels dos aconsegueix arribar i posar-se en el lloc que ha quedat lliure. El qui arriba darrer serà Joao Palmada i tornarà a jugar voltant i tocant algú a l’espatlla.

Us puc assegurar que la diversió està assegurada ja que mentre un parell tenen aquest duel, la resta tenen l’objectiu de no permetre que el “nino” caigui a terra!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!