Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

19 de juny de 2010
3 comentaris

Sopant al Viavins

Viavins és una taverna moderna d’estil clàssic ubicada a la platja d’Altafulla on s’hi pot menjar (a bon preu i amb vi bo del país) tota mena d’embotits i formatges de la terra.

 

Sense cap ànim conspiratiu ens hi hem aplegat una colla de militants i ex-militants d’Esquerra d’aquestes comarques per mantenir l’amistat que ens uneix i divagar sobre  el futur del país. Significativament, aquest sopar segueix al d’ahir en el qual en un altre indret  també xerràvem uns quants antics associats a Reagrupament Independentista compartint unes inquietuds similars. Pel que em diuen amics d’altres èpoques, trobades d’aquesta mena són habituals arreu.

Entre els cercles de l’independentisme militant, ara sovint sense organitzar, hi ha una certa perplexitat davant la situació actual del moviment social i polític. Demà hi ha una nova tongada de consultes locals sobre la independència de Catalunya, les enquestes (fins i tot les de la premsa espanyolista com El Periódico) totes anuncien un augment dels partidaris de l’Estat català i per contra les expectatives electorals i la realitat organitzativa de les formacions que s’autoanomen  independentistes són baixes.

Aquest fenomen, únic entre els moviments d’alliberament nacional de l’Europa contemporània, cal analitzar-lo positivament: l’èxit de participació de les consultes assenyala la línia a seguir, democràcia directa, transparència, transversalitat. Insistir en l’error de mantenir la partitocràcia professionalitzada i tancada explica les causes del declivi electoral de forces com Esquerra. 

 

  1. Sense cap intenció d’ofendre ningú, el declivi d’Esquerra no es degut a la professionalització, quelcom amb el que altres partits viuen la mar de bé. El problema d’Esquerra és la incompetència dels que volien professionalitzar-se. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!