Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

8 de juliol de 2012
0 comentaris

Sopant a la Font de la Corbadora

Ahir al vespre una colla d’assistents a l’escola d’estiu de Solidaritat ens vam aplegar a sopar al restaurant de la Font de la Corbadora, al de fora d’Arbúcies.

 

En principi havíem de fer una tertúlia a la placa dels bosquerols parlant del meu llibre “Catalanitat i llibertat”, però sobre la marxa vam decidir entaular-nos a la fresca i fer-la petar endrapant la botifarra autòctona al restaurant de la Font de la Corbadora. Només a tres-cents metres del nucli urbà la riera d’Arbúcies d’espesseix en una frondosa arbreda enmig d ela qual s’hi troba aqueix restaurant acollidor, amb una decoració rústica i moderna, especialitzat en la cuina tradicional de la comarca.
Havent sopat, Núria Cadenes va encetar la xerrada i el primer a examinar-me va ser mestre Guia demanant-me si tenia present l’àmbit nacional en els meus escrits. Quan li vaig respondre que seguint el seu mestratge emprava Catalunya com a equivalent de Països Catalans em va dir que no valia la resposta. Resto a l’espera del seu veredicte un cop hagi enllestit el llibre arribant a València. Em vaig alegrar especialment d’aqueixa retrobada amical amb Josep Guia a qui fa gairebé quaranta anys que conec, com li vaig recordar mentre sopàvem. Més “benèvol” amb les seves preguntes  va ser el meu company de fatigues Albert Pereira, que amb l’Emili Valdero -present a taula- gairebé completem el quartet de la mort de Reagrupament.
Jaume Jaume, Narcís Llauger, Francesc Inbernon -que no perd detall del twitter-, un grapat de reusencs i valencians completaven la companyia de xerraires fins ben passada la mitjanit. L’èxit dels actes programats en la segona escola d’estiu i la puixança de Solidaritat als darrers mesos confortaven els assistents després d’una etapa dura, feliçment superada, entre l’espantada de Jan Laporta i les eleccions espanyoles del 20-N. Des de fa mig any SI ha demostrat capacitat d’iniciativa política amb campanyes com “Espanya ens roba”, “No vull pagar” o la denúncia del fracàs anunciat del pacte fiscal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!