Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

20 de juliol de 2016
0 comentaris

Solidaritat Catalana per la Independència (2010-2016)

Avui s’escau el sisè aniversari de la constitució de Solidaritat Catalana per la Independència, un força patriòtica de vocació unitària i rupturista, ara extra-parlamentària després de dos anys (2010-2012) fent un treball d’avantguarda amb molts plantejaments que encara avui estan pendents de resoldre per part de les actuals formacions independentistes que tenen la responsabilitat de fer efectiu el mandat del 27-S de l’any passat.

Posicionament de l’Executiva Nacional sobre el debat RUI/DUI del proppassat 12 de juliol:

Solidaritat Catalana per la Independència constata l’ambient de paràlisi i desorientació generat al voltant del full de ruta i exigeix en primer lloc, que els 72 diputats independentistes compleixin el programa electoral i proclamin la independència, amb l’aval que ja tenen en vots i escons. La Declaració Unilateral d’Independència segueix sent la via directa i eficaç per trencar amb l’estat espanyol, tal com hem defensat sempre.

Les darreres setmanes, des de diversos partits i entitats independentistes, com Demòcrates, CUP o l’ANC, s’ha proposat el RUI per a desbloquejar la situació. Volem recordar que en el nostre programa electoral del 2012 proposàvem un referèndum d’independència i que durant els mesos que el 9N va tenir caràcter autèntic de referèndum, hi vam donar plenament suport. El RUI forma part doncs, de manera natural, del corpus polític del nostre partit, però per a que sigui una eina eficaç i definitiva per assolir la independència, com a mínim, ha de complir el següent:

1- El RUI ha d’anar associat a una Declaració Unilateral d’Independència, ja sigui aquesta abans o immediatament després. No es poden presentar com a elements contraposats. Si la declaració és posterior, abans del referèndum s’haurà d’aprovar el cos legislatiu apropiat per adjudicar tota la responsabilitat al Parlament i el Govern, en cap cas sobre la ciutadania.

2- El referèndum unilateral NO pot ser un nou 9N: sigui a través d’una llei o d’una DUI, l’organització ha de recaure sobre l’administració, no sobre voluntaris. El referèndum ha de tenir caràcter vinculant, pregunta binària Sí/No sobre la independència i sense mínim de participació, per tal d’evitar que l’abstenció permeti boicotejar el procés democràtic.

3- El RUI+DUI i el seu debat no pot servir per dilatar el procés. La seva organització, realització i execució del resultat han de ser en els propers 12 mesos, sense més eleccions sota règim espanyol. Són aquest Parlament i aquest Govern els que han de fer la independència.

Des de l’Executiva Nacional de Solidaritat treballarem en els propers mesos en, per una banda, l’exigència que JxSí i la CUP compleixin el que van prometre. Per l’altra, si l’independentisme adopta un consens ampli sobre el RUI+DUI, que tingui les garanties necessàries, aquest cop sí, per dur-nos a la Independència. En aquest cas se sotmetrà el nou full de ruta a votació en Assemblea dels nostres adherits.

Post Scriptum, 20 d ejuliol del 2021.

Avui s’escau l’onzè aniversari de la fundació de SCI, quan tres personatges com Uriel Bertran, Alfons López i Jan Laporta va fer el pas de bastir una opció independentista rupturista en un moment en que ERC purgava l’errada estartègica del segon tripartit amb PSC i ICV. La impostura indigna de Joan Carretero frustrant ell mateix l’opció Reagrupament, va fragmentar l’espai de l’independentisme exprès, com era menystingut pels acolits de Puigcercós, Vendrell i companyia que hauria pogut emergir per impulsar amb nova saba el procés independentista que allavòren començava. Quatre diputats i el projecte de llei d’independència de Catalunya són el bagatge que aporten, encara que efímerament, a la causa de l’alliberament nacional els militants de Solidaritat. Dissortadament, la fugida d’estudi de Joan Laporta primer, i després la deserció cap a l’espanyolisme de López Tena, van afeblir SI, que resta un agent actiu i un exemple de coherència en temps de claudicacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!