Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

17 d'agost de 2019
0 comentaris

Segon aniversari dels atemptats jihadistes del 17-A: el país desorientat

L’apunt que vaig fer l’any passat valorant el primer aniversari dels atemptats jihadistes del 17-A el vaig titular la resistència independentista front als (re)conqueridors, enguany cal parlar de la desorientació del país per manca de direcció política per fer front al conflicte amb l’ordre estatal. El capteniment d’ERC en pactar com sigui amb el PSOE no atura la repressió i en canvi impedeix la més mínima entesa entre forces socials i polítiques independentistes tot desorientant la ciutadania. Les conseqüències d’aqueix sectarisme foll es poden percebre en la falta de tremp de la resposta institucional i cívica a la negativa del poder espanyol a donar explicacions sobre la relació entre el CNI i els autors dels atemptats i a la seva represàlia infame contra el major Trapero i el conseller Forn.

Dit això, hi ha altres mostres de desorientació frapants: persisteix el missatge que cal exculpar els jihadistes de les seves responsabilitat, autoculpabilitzar la societat d’acollida i criminalitzar les veus que denuncien la manca de voluntat de fer front a la penetració del totalitarisme islamista acusant-les d’islamofòbia. L‘assetjament a l’única regidora, precisament a Ripoll, del nou Front Nacional de Catalunya acusant-la de racista i xenòfoba és una impostura intel·lectual i política que només s’explica per la manca de voluntat i capacitat dels qui així actuen per liderar la lluita per la independència. Mentre això passa impunement, tothom calla davant les agressions dels falsos antiracistes -selectius i arbitraris- com les d’ahir a les festes de Gràcia.

Per trencar el setge informatiu que pateixen, reprodueixo el Comunicat del Front Nacional de Catalunya arran del segon aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils i que tothom pugui jutjar-los pel que diuen no pel que els seus enemics diuen:

“Des del Front Nacional de Catalunya, i dos anys després dels fatídics atemptats a les Rambles i a Cambrils, ens adherim sense reserves a les mostres de dol i d’indignació per les 16 víctimes mortals i els centenars de víctimes físiques i psicològiques que el terrorisme islamista va causar el 17 d’agost del 2017 a la nostra terra.

Consternats com a ripollesos pel fet que els assassins haguessin planificat matar innocents des de la nostra vila, no ens podem estar, un cop més, de denunciar la falta d’imparcialitat de les nostres administracions locals, que, de bon principi i sense haver-se aclarit la possible implicació o complicitat en els fets, van bolcar-se a oferir tota mena de serveis i atencions als familiars dels assassins alhora que desatenien les necessitats de la resta de veïns de Ripoll, als quals ningú no va demanar si els calia ajuda psicològica per a superar les pors o el trauma sofert.

Dos anys després que els totalitaris islamistes sembressin el pànic i l’horror al nostre país, continuem reclamant explicacions a una de les dues comunitats musulmanes de Ripoll, encarregada de contractar un imam salafista i de consentir els seus discursos radicals. Més encara quan del sumari se’n desprèn que dins aquell temple religiós es va arribar a cridar impunement al gihad. Contra aquells que voldrien silenciar i passar pàgina, el Front Nacional de Catalunya exigeix fer net, per tal que cap culpa resti lliure de càstig i per posar fi a la malfiança generada cap a tot el col·lectiu musulmà, cosa que alleugeriria els problemes de convivència i cohesió social que pateix la vila.

Lluny de les acusacions que rep sovint, el FNC no ataca el fet immigratori per ell mateix, sinó la nul·la integració d’alguns col·lectius per culpa d’una obediència religiosa que ultrapassa l’esfera privada, pretén imposar els seus dogmes a d’altres sectors i impedeix el ple desenvolupament de la nació catalana basada en una identitat mil·lenària i en la necessitat d’evolucionar tal com fan totes les altres nacions que tenen estat que les protegeix.

En aquest sentit, volem que s’aclareixi també la implicació dels serveis secrets espanyols en tot l’afer i la intenció real que tenien quan es va introduir un terrorista potencial al bressol de Catalunya. Ara que les darreres informacions indiquen que els joves ja s’havien radicalitzat abans de l’arribada de l’imam, ens demanem si el CNI no n’era conscient i va aprofitar la radicalització de part d’aquesta comunitat per fer-hi créixer, encara més, l’odi i la intolerància. Cal saber a quin grau de guerra bruta s’enfronta el separatisme català.

Des del Front Nacional de Catalunya lamentem profundament les pèrdues humanes que el fanatisme islàmic va ocasionar i ens conjurem per a impedir que el salafisme i d’altres corrents religioses fanàtiques i violentes arrelin a la nostra terra i capgirin els fonaments de la nostra civilització.”

Post Scriptum, 10 de desembre del 2019.

Quatre pakistanesos han estat identificats per la Guàrdia Urbana de Bacelona tapant amb ciment les lletres àrabs del memòrial que recorda les víctimes dels atacs jihadiestes de fa dos anys, un gest que fa patent la mentalitat de l’islamisme que cova al nostre país enmig de la passivitat política i la desorientació mediàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!