Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

28 d'agost de 2007
0 comentaris

Plataforma per la Sobirania

Ahir es va saber que s’ha creat una corrent renovadora al si de Convergència Democràtica de Catalunya denominada Plataforma per la Sobirania.

L’ànima d’aquesta iniciativa és Victor Terradellas, patriota reusenc que impulsa una de les organitzacions no governamentals catalanes més actives i amb més ressò internacional: Acció Solidària. Aquest fet, per si sol, ja és tota una garantia de seriositat política. El pas donat pels signants es de molta transcedència en un partit com CDC poc habituat a aquest tipus de plantejaments. Però les repercussions de l’aparició de la Plataforma per la Sobirania es notaran també en els altres partits, especialment a ERC, tot i que la recepció de les seves propostes tingui una acollida i una viabilitat desigual.

Una de les lliçons que es poden extreure del projecte d’estatut del 30 de setembre del 2005 és que els pactes a ultima hora i per dalt, entre notables al voltant d’una taula, no tenen garanties de solidesa i permanència. La construcció d’un projecte d’autodeterminació susceptible de ser compartit entre diverses forces polítiques, precisa temps i rigor, però sobretot s’ha de bastir sobre bases sòlides. Les propostes d’aquesta plataforma prosperaran a mig termini i serviran de precedent a d’altres iniciatives conjuntes entre militants d’ERC i CDC que es produiran a nivell local i sectorial en els propers mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!