Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

7 de juliol de 2024
0 comentaris

Operació Espases de Ferro: nou mesos de guerra i el pitjor encara està per arribar

Avui fa nou mesos justos de l’atac gihadista de caràcter genocida perpetrat per Hamàs contra el poble d’Israel. Vist de Catalunya estant, i sense necessitat d’ésser un expert analista político-militar, hom pot percebre aqueixes impressions:

Israel ha de fer front a la guerra multidimensional contra l’eix iranià dividit internament: la ciutadania exigeix explicacions al govern Netanyahu per la fallida a l’hora de prevenir un atac d’aqueixes proporcions ara que se sap dels advertiments rebuts i negligits. Dimissions i eleccions en plena guerra afebleixen Israel i afavoreixen els seus enemics: Hamàs conserva el suport majoritari de la població palestina i dels estats que el financen (Turquia, Qatar, Iran) i rep de franc la complicitat activa dels idiotes útils occidentals que els qualifiquen de “lluitadors per la llibertat”.

Les renovades negociacions per l’alliberament dels ostatges afavoreixen Hamàs, ja que impedeixen a Israel assolir els seus objectius militars i retarden l’obertura del front nord contra Hesbol·là. Yedioth Ahronoth ha publicat: “Netanyahu endurece sus posiciones y anunció cuáles son sus límites para un acuerdo.

No hi ha pressió diplomàtica internacional sobre els components de l’eix iranià per tal que aturin l’agressió contra Israel, ans al contrari, és l’estat jueu qui les rep per contenir la defensa militar del país. La inversió de la realitat funciona quan s’aplica  a Israel, l’agressor és presentat mediàticament com la víctima: la causa palestina és intrínsicament equiparable a totes les causes nobles d’arreu del món i present en totes les reivindicacions. En canvi, el nacionalisme jueu, el sionisme és equiparat al nazisme. I això funciona entre el món acadèmic occidental, corcat per tots els totalitarismes que volen ensorrar les societats obertes, la israeliana en primer lloc.

Despés de nou mesos de guerra, Israel ha neutralitzat militarment Hamàs a Gaza però està perdent políticament, i haurà de fer front de manera imminent a l’obertura del front  del Líban davant un enemic molt ben preparat i lluitant pràcticament en solitari. Només un poble d’elit com el jueu pot superar aqueix embat, això sí, pagant un preu insuportable per qualsevol altra nació.

Post Scriptum, 8 de juliol del 2024.

La majoria de l’opinió pública jueva vol l’alliberament dels ostatges a qualsevol preu, fins i tot arriben a manifestar que són presoners alhora de Sinwar i de Netanyahu, equiparant un genocida (palestí) a un governant (jueu) democràticament elegit. Personalment, crec que la fermesa del cap de govern d’Israel és la posició correcta en ple conflicte, no hi haurà pau sense la derrota militar del gihadisme palestí.

Un altre cas fora de lloc és el procesament judicial de tres ciutadans jueus per haver liquidat milicians pakestins el 7 d’octubre, acusant-los d’haver-los executat després d’haver-se rendit. Cap altre país del món té un grau tan alt d’autoexigència moral en temps de guerra, i malgrat això són les FDI a les que hom acusa de crims de guerra. Així ho explica The Times of Israel: “Le procureur de l’État cite des preuves dans la mort d’un terroriste palestinien capturé vivant le 7 octobre. Les autorités affirment que la police dispose d’une vidéo montrant des suspects surnommés “S et R” perpétrant des “actes de violence graves commis contre des terroristes en dehors des combats”.

Post Scriptum, 13 de juliol del 2024.

Avui, a Tribune Juive: “Discours du commandant de brigade Barak Hiram à ses combattants“.

“Nous approchons de la fin d’une longue deuxième série de combats (combattants réguliers et réservistes) dans les différents secteurs dans le cadre de la guerre des “Épées de fer”.

Au fil du temps, la charge personnelle et l’épuisement professionnel augmentent, mais avec eux les succès opérationnels et les dégâts causés à l’ennemi.

L’ambition et le désir de revenir à la routine et à la vie antérieure que nous avions sont clairs et naturels – mais malheureusement je ne peux pas vous assurer que “nous y voilà”. Je sais que nous en avons assez des slogans et des déclarations exagérées, mais nous devons faire face à la réalité :

Nous sommes au milieu d’une guerre existentielle pour l’avenir de nos enfants et pour l’avenir de l’ensemble de l’entreprise sioniste.

Nous espérions vivre une vie confortable dans la “quatrième génération” – celle qui sort du travail de toute une vie de nos grands-parents, nous espérions être comme toutes les nations et vivre une vie simple et normale – c’est ce que nous espérions.

L’histoire a choisi différemment, nous qui voulions vivre une vie libre et sans engagement – nous avons pris tout le poids de l’histoire de notre nation sur nous!

Quatre mille ans d’héritage, deux mille ans d’exil nous tombent dessus d’un coup ! Des milliers de générations nous regardent et se demandent : continuez-vous à porter le flambeau ?

Baisserez-vous les bras ou passeriez-vous sous la civière ?

Notre réponse est claire : “Oui, jusqu’au bout !” Nous continuons de toutes nos forces, la difficulté est grande, nous avons tous perdu de la famille et des amis et le réconfort est loin d’être au rendez-vous.

Je puise beaucoup de force en vous !

En regardant à gauche et à droite, tant de bonnes personnes, amoureuses de la vie, pères de famille, amoureuses de leur peuple et de leur pays.

Rien qu’en vous regardant, je le sais : nous vaincrons !!”

Post Scriptum, 17 de juliol del 2024.

Lazar Berman, ahir, a The Times of Israel:  “Avec une victoire qui commence à se dérober, l’attaque contre Deif arrive au pire moment pour Sinwar. Le chef du Hamas à Gaza était sûr d’être en train de gagner alors que le monde montrait Israël du doigt et que l’armée paraissait s’enliser à Gaza – mais aujourd’hui, même si son complice dans la terreur a survécu, les choses ont changé”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!