Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

12 d'agost de 2019
0 comentaris

On van a parar les aportacions de la Generalitat de Catalunya a la UNRWA ?

Aqueix vespre he tingut un intercanvi de piulades amb David Minoves, actualment director del CIEMEN i entre el 2006 i el 2010, Director general de Cooperació i Acció Humanitària de la Generalitat, quan ell demanava investigar les ajudes públiques a l’Institut Nova Història (obviant que l’any 2013 aqueixa entitat va rebre el Premi Nacional Lluís Companys i que l’Ajuntament de Montblanc presidit per Josep Andreu acull de fa anys les trobades d’estiu d’aqueixa entitat).

Li he dit que em sembla bé que es demanin comptes a tothom qui rep diners públics i he afegit que posats a esbrinar podríem començar per saber què se’n ha fet de les aportacions de la Generalitat a l’UNRWA (l’Agència de les Nacions Unides pels Refugiats Palestins) ara que ha sortit a la llum la corrupció estructural que afecta aqueixa entitat. La seva resposta ha estat que els comptes han estat auditats i que no hi ha res a dir al respecte, retraient-me de passada els casos de corrupció a Israel. Jo li he respost que la corrupció de les organitzacions palestines resta impune per manca de mecanismes judicials i per la deliberada voluntat dels seus patrocinadors de no destorbar la causa principal que és la destrucció d’Israel. La conversa ha acabat aquí, però després m’hi he repensat: per què no saber quants diners ha destinat la Generalitat des del 2004 (quan comencen els tripartits d’esquerres) fins ara als refugiats palestins i si s’ha comprovat el seu destí efectiu ?

El Begin Sadat Center for the Strategics Studies de Jerusalem va publicar el 15 de maig del 2018 un estudi d’Efraim Karsh titulat “The Privileged Palestinians ¨Refugees¨, on assenyala com s’ha perpetuat i expandit el nombre de refugiats palestins fina arribar als més de cinc milions actuals segons el cens elaborat per la mateixa UNRWA. Cercant dades al respecte he trobat que Scarlett Haddad, una reputada periodista de L’Orient-Le Jour de Beirut, va publicar el 16 de maig d’enguany un article sobre els treballs del Comitè de Diàleg Libanès-Palestí on resulta que el cens efectuat sobre els refugiats palestins al Líban dóna com a resultat un total de 174.224, molt per sota dels 450.000 que fins ara hom creia hi vivien.

Aqueixa només és una dada parcial del cas UNRWA, que augmenta cada any el nombre de refugiats i culpabilitza sistemàticament Israel de no acceptar el dret al retorn dels diversos milions d’acollits a aital condició. El report publicat precisament avui per Alex Joffe i Asaf Romirowsky als Perspectives Papers número 1.251, editats pel Begin Sadat Center for Strategic Studies duu per títol, “The UN Agency for Palestinians Is Even Worse Than You Thinks It Is”, analitza les causes i els efectes de la corrupció estructural d’aqueix organisme que han fet que Bèlgica, Holanda i Suïssa, a més dels EUA, hi hagin suspès les aportacions mentre no s’aclareixin les eventuals responsabilitats. Una mesura idèntica hauria d’adoptar la Generalitat de Catalunya, sempre amatent a les causes humanitàries, però també a la bona administració dels diners dels catalans.

Post Scriptum, 27 d’agost del 2019.

Segons publica avui The Times of Israel, Nova Zelanda també ha suspès el lliurament de fons a l’UNRWA a l’espera que s’aclareixin els casos de corrupció en curs d’investigació. La Generalitat de Catalunya continua sense dir res.

Post Scriptum, 6 de juny del 2020.

Avui, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha subvencionat un acte propagandístic de l’entitat nostrada Prou complicitat amb Israel, amb el títol “L’Estat d’Israel i la militarització de la vida”, que pretén fer creure als catalans que la sola existència d’Israel condiciona la nostra existència per arribar a la conclusió que per ser lliures com a perssones hem d’ajudar a la destrucció de l’estat hebreu. Vergonya pel Govern de la Generalitat que ho permet, val a dir que el preident Torra no pot dir res sobre els actes del mig govern d’ERC, com és el cas.

Post Scriptum, 3 de juny del 2021.

Notícia d’avui a The Times of Israel que deixa en evidència la impostura de la UNRWA i la complicitat amb el jihadisme palestí: Frappes de Tsahal précises » : le chef de l’UNRWA à Gaza démis de ses fonctions. Malgré ses excuses, Mathias Schmale et son adjoint ont quitté l’enclave indéfiniment pour se rendre à Jérusalem, après que le Hamas les a déclarés persona non grata.

Post Scriptum, 10 d’agost del 2021.

Una informació d’ahir a Coolam News que no veurem a TV3 ni a cap dels mitjans nostrats amarats de palestinisme mític: “Enquête sur des employés de l’ONU à Gaza pour incitation à la haine anti-juive”.

Post Scriptum, 29 de setembre del 2021.

Avui a The Times of Israel, cap notícia a la premsa catalana: Incitation à la haine : L’Europe conditionne l’aide financière à l’UNRWA. La commission du budget approuve un amendement visant à priver Ramallah de $20M si aucun changement n’est apporté pour promouvoir la coexistence avec Israël.

Post Scriptum, 30 de juny del 2022.

Avui, a The Times of Israel, impossible de trobar als mitjans nostrats: “L’UNRWA suspend 6 employés pour incitation à la haine sur les réseaux sociaux. Selon un organisme de surveillance pro-israélien, certains employés ont publié des messages de propagande en faveur du Hamas et ont appelé à tuer des Juifs”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!