Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

28 de maig de 2024
0 comentaris

L’Espanya genocida, ahir aliada dels nazis, avui dels gihadistes palestins (amb la complicitat dels botiflers)

Avui Pedro Sánchez ha oficialitzat el reconeixement de l’estat de Palestina per part del Regne d’Espanya, continuant la tradició genocida d’estat, al·legant fer un pas envers la pau quan sap que és un acte de suport als gihadistes que només cerquen la destrucció d’Israel, al mateix temps que reforça el suport a la Turquia d’Erdogan, aliada d’Hamàs i genocida d’armenis i kurds, envers els quals no hi ha cap solidaritat. I això amb la col·laboració activa dels botiflers nostrats, dits Junts, ER i CUP. Els pobles dignes i lliures, resisteixen i resistiran, els mesells i covards s’extinguiran en mans dels ocupants.

Post Scriptum, 6 de juny del 2024.

El govern de Pedro Sánchez fa un pas més en la seva hostilitat envers Israel afegint-se a la maniobra de Sudàfrica davant el TPI que sota l’aparença de prevenir “un genocidi” a Gaza només cerca aturar la victòria militar israeliana i mantenir Hamàs al poder. El Mundo d’avui ho resumeix perfectament: “España apoyará el procedimiento del Tribunal Internacional de Justicia para frenar la ofensiva israelí sobre Gaza. Se suma al proceso por “genocidio intencionado” que tramita la Corte de La Haya a raíz de una denuncia de Sudáfrica.

El ministro de Exteriores, José Manuel Albares, ha anunciado este jueves que España va a intervenir en el procedimiento del Tribunal Internacional de Justicia (CIJ) iniciado por Sudáfrica ante la ofensiva israelí sobre Gaza. Lo hace, según ha asegurado, por “compromiso con el derecho internacional” y porque considera necesario apoyar al Tribunal para garantizar “que se respeten las medidas cautelares” que ha impuesto. Con ello, España defenderá “el cese de los bombardeos sobre la Franja, la finalización de las operaciones militares en Rafah” y la eliminación de los obstáculos a la entrada de ayuda militar.

Albares ha apuntado que este es un paso que desde el Ministerio llevaban “muchas semanas” valorando, “ante la continuación de la operación militar en Gaza y la extensión militar del conflicto”. El titular de Exteriores ha destacado que, con esta intervención, España busca “fortalecer a la ONU y apoyar el papel del Tribunal como máximo órgano judicial del sistema”, apoyándolo en “su interpretación de las medidas cautelares que va aplicando”. Albares ha rechazado pronunciarse sobre si Israel está cometiendo un genocidio sobre Gaza -por considerar que definir el delito “es labor del Tribunal”-, aunque ha matizado que España se sumará a la valoración que haga el CIJ.

El procedimiento que tiene en curso la Corte Internacional de Justicia se inició después de que Sudáfrica denunciara a Israel ante La Haya por estar cometiendo un “genocidio intencionado” sobre la población gazatí. Con ello, el país africano urgía al máximo órgano judicial internacional que aplicase medidas cautelares y urgentes para frenar la intervención militar en la Franja, una solicitud a la que desde hoy se suma formalmente España. Es el primer Estado europeo en hacerlo, aunque otros como Noruega e Irlanda también barajan dar el mismo paso.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!