Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

18 de maig de 2008
10 comentaris

L’ERC seriosa i responsable s’ha manifestat a Amposta en defensa de l’Ebre

Avui calia anar a Amposta a manifestar-nos seguint la convocatòria de la Plataforma en Defensa de l’Ebre contra la canonada que ha de dur l’aigua de l’Ebre fins a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Calia anar-hi perquè, mentre ningú des del Govern de la Generalitat no doni arguments convincents, la perllongació del transvasament de l’Ebre fins a Barcelona no és una obra imprescindible. És una decisió imposada pel Govern espanyol al servei d’uns interessos que no són els dels catalans que pot tenir repercussions de llarga durada que consolidin la dependència política i econòmica de Catalunya. El Compromís per l’Ebre és plenament vigent mentre no es demostri la seva obsolescència. Per això he baixat fins a Amposta. Hi he retrobat patriotes de pedra picada d’arreu del país que han fet el mateix pensament com el Josep Cruanyes i Carles Garcia Solé. I com no podia ser d’altra manera m’ha alegrat molt de xerrar amb Josep Lluís Millan, batlle republicà d’Ulldecona, Josep Sancho d’Alcanar, Damià Vernet, Xavier Garcia, Lluís Martin Santos, Quico Sanz de Vinaròs i molts altres. Molts militants d’Esquerra lamentàven l’absència dels màxims dirigents del partit, la seva falta d’arguments per raonar les decisions que han acatat, i l’espectacle incoherent de votar a Madrid i a Barcelona en sentits diferents a allò que defensen ells des del territori. L’ERC seriosa i responsable s’ha manifestat avui a Amposta.

 1. ERC? Ja no existeix. El teu company Uriel va ajudar a transformar-la en un satèl.lit socialista anomenat Esquerra.

  Esquerra és seriosa i responsable? A qui voleu enganyar? A 350,000 ja no ens enganyareu més. Ja no enganyeu ningú amb el trasvasament, com no enganyeu ningú en el cas dels peatges, de la MAT (que es farà), del Quart Cinturó (que ja s’està fent), o de Bracons (que quasi està
  fet). Ja no enganyareu ningú amb una falsa equidistància que només amaga la submissió al PSOE.

  CiU són porucs, messells, covards, mesquins. Però vosaltres, o sou tontos o traidors. No hi ha més.  I vosaltres, tú i l’Uriel, acabareu pactant amb Puigcercós (sinó ho heu fet ja). Al temps.

 2. El transvase de l’Ebre s’ha fet a contracor de la política estatal del PSOE i del programa electoral del PSOE pel 9 de Març i per convenciment dels tecnics en la màteria e imposició del govern de Generalitat de Catalunya en defensa dels interesos de Catalunya front als de Madrid. 

  Doncs sembla que alhora d’estudiar entre les opcions aportades el transvassament respectuos amb els cabdal ecologic del riu és la mesura més addient i sostenible que les alternatives plantejades i de no fer-ho ara que la cojuntura ho permet, l’ús de l’aigua de l’Ebre serà programada i asignada de forma exclussiva pels projectes urbanistics del govern socialiste aragonés.

 3. I quan hi vau votar a favor al govern, quina ERC era? Hi ha una ERC al govern i una altra a l’oposició? No m’estranya que després la gent no ens entengui. Carod i Puigcercós estan destrossant Esquerra.

 4. És massa tard i he d’anar a dormir però perquè no aparquem per un breu periode la greu qüestió del trasvassament i ens centrem amb les bestieses que diuen els que en teoria són els liders bicèfals del partit anomenat ERC. Entre el mobbing que li van fer o li fan al Carod i les primàries que la Hylari Puigcercòs vol convocar el 2010 vaig perduda, per què el 2010? Que no té mes de dos mil signatures per ser el president d’ERC i mai separarà carrecs electes de carrecs de partit? No ho entenc, a banda que les dates no em quadren, nomes em falta el  pobre Josep-Lluís amb el mobing, per què jo em pregunto, quan et dediques a la política, la majoria dels teus companys no et volen fer el llit? Quan una personal vol ser un líder i s’amaga darrera d’una mena de grizzly com és el Benach és que realment està molt tocat. Mobing no sé però alguna cosa li han fet, potser és que encapçala la llista negra de la que tots en formem part. En qualsevol cas, li recomano periode de reflexio, i al Hylari Puigcercòs que busqui intervencions mes intel.ligent per l’endemà que la resta de llistes que es presenten a la presidencia d’ERC al congres de juny facin els seus actes mediàtics, que al final encara farà mes pena.
  I ara si que sé que com no m’hi porti el meu llop estepari preferit a passar un cap de setmana (llarg), no em queda ni París.

  Caputxeta roja des del cor del bosc

 5. Et felicito per haver mantingut la coherència amb la signatura del partit el 2003 antitransvassista.

  Ahir mateix en el programa 30 minuts, diversos experts en la materia donaven molts arguments per no fer aquesta interconnexió, però els partits politics segueixen aliens a la realitat i nomes veuen la seva tactica i interessos per damunt de tot.

  Esquerra està tocant fons amb molts temes, aquest es un bon exemple de com perdre els papers i en aquest cas els votants.  La vergonya no, perque ja fa temps que alguns l’han perduda.
  Albert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!