Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

25 de maig de 2016
1 comentari

L’ACAI contra la juedofòbia de la CUP

Avui, l’Associació Catalana d’Amics d’Israel (ACAI) ha fet públic un comunicat denunciant les infames expressions racistes del diputat de la CUP Benet Salellas al Parlament de Catalunya contra un ciutadà català,  president de la Comunitat Israelita de Barcelona.

Les paraules d’aqueix beneït, que es creu revolucionari i no és més que un islamo-gauchista, confirmen l’afirmació de Manuel Valls identificant antisemitisme i antisionisme  com una de les amenaces totalitàries més greus contra les societats obertes occidentals, la catalana i la israeliana entre d’altres. Els seus propòsits discriminatoris contra uns catalans als quals tracta d’agents estrangers al seu propi país no són ni els primers en aqueix sentit (recordem el cas d’Èric Herrera) ni són exclusius d’aqueix individu, ans al contrari són àmpliament compartit en tot el ventall del progressisme autòcton d’arrels totalitàries i gaudeixen de notòria complicitat mediàtica.

La catalanitat i la llibertat històricament sempre han estat entrellaçades i cas de triomfar els plantejaments de Salellas i la gentola que li fa costat no existirà ni una ni l’altra. Per això el combat contra els neonazis, islamistes i anticapitalistes no és només una necessitat d’autodefensa dels catalans jueus sinó de tots els demòcrates.

Aqueix és el comunicat de l’ACAI:

L’ACAI es solidaritza amb el representant de la comunitat jueva de Barcelona i rebutja i condemna les declaracions de caràcter judeòfob del diputat de la CUP Benet Salellas en el Parlament de Catalunya.

L’Associació Catalana d’Amics d’Israel expressa la seva més càlida solidaritat amb Uriel Benguigui, president de la Comunitat Israelita de Barcelona, institució catalana centenària que representa bona part de la comunitat jueva del país, alhora que expressa el més rotund rebuig i condemna per les declaracions del diputat de la CUP Benet Salellas sobre la compareixença del representant de la comunitat jueva catalana el passat 12 de maig a la Comissió d’Acció Exterior de la Cambra.

Les acusacions del senyor Salellas titllant el senyor Benguigui de ‘botxí’ i ‘agent exterior’ són pròpies de la pitjor tradició antisemita, i demostren una inacceptable manca de respecte per a tota la comunitat jueva catalana. No podem entendre que aquestes manifestacions es puguin fer impunement, i molt menys en seu parlamentària i per un dels seus representants.

El president de la CIB, Uriel Benguigui, no és un agent exterior, i molt menys un botxí, sinó un ciutadà català que representa els ciutadans jueus de Catalunya i que mereix un respecte com a persona i com a representant d’un col•lectiu. Els insults efectuats pel diputat Salellas, així com el menyspreu explicitat per tots els diputats de la CUP negant-se a escoltar a un jueu en seu parlamentària, mereixen la reprovació de tots els grups polítics i els representants institucionals.

Per això, des de l’ACAI exigim al senyor diputat Benet Salellas una rectificació immediata i una disculpa pública adreçada al president de la CIB Uriel Benguigui i a la comunitat jueva catalana, així com també demanem un posicionament del Parlament de Catalunya rebutjant l’antisemitisme i la intimidació efectuats al seu si contra la comunitat jueva i el seu representant, tal com diu l’Art. 40.8 de l’Estatut de Catalunya, que insta els poders públics a promoure l’eradicació del racisme, de l’antisemitisme, de la xenofòbia i de qualsevol altra expressió que atempti contra la igualtat i la dignitat de les persones.

Post Scriptum, 26 de maig del 2021.

Els idiotes de la CUP són còmplices del jihadisme palestí (i musulmà en general) contra Israel i les societats obertes occidentals, del qual no en comprenen ni l’abast ni les conseqüències genocides que pot arribar a tenir. Això sí, fan el numeret de circ barat cridant Free Palestine, (Visca Catalunya lliure, ara no toca) al costat dels islamistes que criden Al·là Akbar i mort a Israel, en àrab i en espanyol pels carrers de Catalunya.

  1. L’advocat Salellas hauria de demanar perdó per les incalificables declaracions i insult al President de la ACAI i el Parlament de Catalunya també s’haria de pronunciar. Per la meva part , rebeu tota la meva solidaritat amb l’Estat d’Israel i amb el senyor Benguigui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!