Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

2 de setembre de 2013
1 comentari

La via catalana a Jerusalem i……. a Gaza també ?

El digital Israel a Catalunya informa que un grapat de catalans i israelians estan preparant una cadena humana per la independència de Catalunya a la capital d’Israel pel proper 11 de setembre. Al facebook de l’ACAI també hom informa d’aqueixa iniciativa.

La presència catalana a Israel va en augment ràpidament de la mateixa manera que el comerç i el turisme israelià creix també a Catalunya. Catalans i jueus són dos pobles que estimen la llibertat, de les persones i els pobles, i que tenim en la figura de Pau Casals un nexe d’unió de projecció universal. Per tant, és natural que aqueixa confluència s’expressi també a l’hora que la reivindicació nacional catalana s’internacionalitza.

Aqueixa realitat contrasta amb l’absència, fins ara, d’una resposta similar entre els palestins que han estat els destinataris de la solidaritat dels antisionistes nostrats, dels pacifistes professionals i de les administracions públiques catalanes que hi han abocat recursos humans i materials en abundància durant dècades i encara avui. 

A Gaza que és l’Ítaca predilecta de tots aqueixos sectors els islamistes d’Hamàs, en justa correspondència, ajudaran als internacionalistes catalans a fer una cadena humana per la independència de la nostra nació?  A Cisjordània, territori controlat per l’ANP, aqueixa entitat proto-governamental desmentirà el seu ambaixador a Madrid declaradament contrari a la causa nacional catalana i afavoriran la formació d’una rèplica local de la via catalana?

Si a Gaza i a Ramallah s’hi fessin cadenes de catalans i palestins el ressó entre els col·lectius anti-imperialistes escampats arreu del món occidental imitarien aqueix comportament i la causa nacional catalana guanyaria, potser no pas prestigi però indubtablement ressò mediàtic. De retruc, una conducta paral·lela entre israelians i palestins en pro de la catalanitat podria contribuir a establir ponts entre ambdúes comunitats i afavoriria el procés de negociació en curs.

Post Scriptum, 13 de setembre del 2013.

Repassant la llista de les ciutats del món on hi ha hagut cadenes humanes solidàries amb la via catalana hi ha, efectivament, Jerusalem però no pas Gaza, ni tampoc Caracas un altre destí preferit  dels antisionistes nostrats. Es veu que les paraules de Forcades i companyia no incloïen el recoenixement mutu entre pobles. 

Post Scriptum, 1 d’octubre del 2018.

Avui han aparegut als ponts de carretera a Tel Aviv pancartes amb el lema “Freedom for Catalonia” com publica El Nacional, a veure quantes se’n pengen a Gaza ?

  1. No crec pas que els nostres internacionalistes estiguin per defensar el què vostè diu. Están més engrescats en fer neteges ideològiques/racials/professionals a les festes majors Alternatives (que no falti aquest mot, sobretot!) que en cap altra cosa (bé, potser en emborratxar-se, però això és -majoritariament- un costum exportat).

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!