Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

15 d'abril de 2016
0 comentaris

La maleïda memòria de Kim il Sung

El 15 d’abril del 1912 va néixer el fundador de la dinastia comunista nord-coreana Kim il Sung, una data celebrada -forçosament- com un gran esdeveniments pels malaurats súbdits d’aqueix règim. El fet d’estar maridat amb una dona coreana m’ha fet observar amb interès els esdeveniments històrics d’aqueix poble i contrastar les informacions que els mitjans de comunicació catalans publiquen sobre Corea del Nord.

Les amenaces a la pau de l’Extrem Orient que provenen d’aqueix estat totalitari són reflectides mediàticament de manera superficial, políticament tractades amb condescendència pel progressisme nostrat que fa de l’antiamericamisme un dogma i, evidentment, ningú gosa promoure cap campanya de denúncia en contra seva. Ans al contrari, és persistent l’hàbit de convidar a un farsant com Alejandro Cao de Benós a lloar impunement les bondats de la tirania sense que el sentit crític que s’hauria d’esperar dels entrevistadors en contrasti la veracitat. Per posar un exemple, l’entrada de la wikipèdia en català dedicada a Kim il Sung és pura propaganda.

Sortosament, un estudiós català del sistema nord-coreà és el professor de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona Xavier Boltaina Bosch, als seus treballs em remeto per qui vulgui aproximar-se a la realitat d’aquell règim genocida contra el seu propi poble.

Personalment no he escrit res al respecte perquè fer-ho amb rigor jurídic i polític requereix una dedicació que no estic en condicions d’assolir, però he conversat amb prou gent que està en contacte directe amb la societat nord-coreana per haver-me’n fet una idea bastant  concreta de la situació: la guerra cibernètica, la miniturització dels artefactes nuclears i els míssils transcontinentals són els tres àmbits en els quals sobresurt Corea del Nord i està en condicions d’exportar els seus avenços a d’altres règims amb propòsits genocides com Iran. Dissortdament pels hereus de Kim il Sung l’assaig balístic programat per commemorar l’aniversari del seu naixement ha estat un fracàs clamorós.

Per saber-ne més ho  pot consultar dugues institucions de solvència contratada que en segueixen la deriva històrica: The Korea Institute For National Unification i The Institute for far Eastern Studies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!