Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

5 de setembre de 2020
0 comentaris

Declaració fundacional d’Independentistes d’Esquerres

Avui ha començat l’assemblea constituent telemàtica i s’ha sotmès a votació la proposta de Declaració fundacional d’Independentistes d’Esquerres culminant un procés encetat el passat 22 de febrer a l’acte de presentació a l’Ateneu Barcelonès del manifest inicial encapçalat per Pep Andreu:

Nosaltres, els Independentistes d’Esquerres, som gent que volem la independència de Catalunya en forma de República catalana, preludi de l’alliberament nacional i social del conjunt dels Països Catalans. Molts de nosaltres, forjats en la lluita antifranquista; d’altres, en l’independentisme combatiu dels anys vuitanta i noranta; i d’altres més, en el cicle de grans mobilitzacions encetat fa deu anys. Des de la nostra perspectiva i experiència, defensem:

1) La prioritat absoluta de la independència com a objectiu polític del nostre poble, en tant que condició bàsica i necessària de tot altre alliberament.

2) La legitimitat, legalitat i validesa del referèndum d’autodeterminació del Primer d’Octubre de 2017 i de la proclamació de la República del 27 d’Octubre de 2017.

3) L’enfrontament constant amb l’Estat espanyol, mentre aquest continuï negant el dret d’autodeterminació del poble català i exercint la repressió.

4) La llibertat dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats, homes i dones, així com el cessament de les causes judicials contra independentistes per lluitar per la independència.

5) L’autoorganització i la mobilització populars com a principals motors de la lluita i de la construcció de la República.

6) La constitució d’una entitat política permanent per a la unitat estratègica, àmplia socialment i plural ideològicament i territorialment, necessària per a guanyar la independència: un Bloc Republicà d’Alliberament Nacional.

7) La formació, en les eleccions al Parlament de Catalunya, d’una Candidatura de País, de confrontació amb l’Estat espanyol, per la independència, radicalment democràtica i plural.

8) El suport dels connacionals del conjunt dels Països Catalans, així com dels demòcrates d’arreu Europa i el món, i la nostra solidaritat envers ells.

9) La presència clara i democràtica de la causa catalana en tots els àmbits (judicials, de drets humans, polítics, mediàtics…) internacionals.

10) L’adhesió al Consell per la República, en tant que òrgan dipositari de la legitimitat de la declaració d’independència d’octubre de 2017.

Considerem que aquesta és l’opció que pot i ha de liderar, avui, el President Puigdemont, amb els consellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig.

Post Scriptum, 21 de novembre de 2020.

Posicionament en relació al procés de primàries a Junts per Catalunya en vistes a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer vinent:

El Consell Nacional d’Independentistes d’Esquerres, des de la nostra perspectiva com a organització independent, acordem fer públiques les consideracions següents:

Celebrar la transparència i la participació efectiva dels afiliats en el procés de designació dels candidats a les llistes electorals i la predisposició de tots els aspirants a prioritzar la lluita per la independència, sense desviaments ni claudicacions.

Reiterar el suport a Carles Puigdemont, que encarna la presidència legítima de la Generalitat de Catalunya i la voluntat de fer efectiu el referèndum d’autodeterminació i la proclamació de la República Catalana, d’Octubre del 2017. La seva presència al capdavant de la candidatura serà un factor determinant per tal que la persistència en la lluita per la independència surti reforçada i hegemònica del recompte electoral, per sobre de les opcions que, en nom del pragmatisme, proposen el retorn al reducte autonòmic en espera d’un pacte amb el poder espanyol.

Considerar que Laura Borràs és, entre tots els candidats a representar aquesta opció de confrontació amb Espanya i d’internacionalització de la causa catalana, la més apta per la seva preparació, coratge, compromís social i catalanitat completa.

Manifestar que el procés de primàries no hauria d’esgotar els esforços per sumar a la candidatura de Junts per Catalunya personalitats independents i, si s’escau, altres formacions amb plantejaments coincidents. Així doncs, per a obtenir la victòria que cal, considerem necessari que figurin a les quatre llistes electorals persones de reconegut compromís independentista i d’esquerres d’arreu els Països Catalans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!