Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

31 de març de 2009
2 comentaris

De Constantí a Vilafranca, passant pel Segrià

Fa pocs mesos, amb un moció de censura, ERC arrabassava l’alcaldia de Constantí al PSC (PSC-PSOE) amb el suport de CIU, pel mateix procediment un candidat de CIU amb el suport de la CUP i ERC acabarà amb trenta anys d’hegemonia socialista a Vilafranca del Penedès. I de moment, al consell comarcal del Segrià, ERC i PSC han partit peres.

 

Aquests canvis en el panorama local no són fruit de cap estratègia predeterminada per la direcció republicana (estan construïnt un estat propi), però reflecteixen tendències de canvi en la política catalana. La ruptura dels pactes amb el PSC en tots aquest casos està políticament justificada per raons locals i socialment ben acceptada. I sobretot són efectives, desestabilitzen un partit, el PSC, habituat a manar (gestionar, en diuen ells) i que defuig l’enutjosa tasca d’oposició.

Previsiblement no hi haurà referèndum intern sobre el finançament (almenys en els termes que ho sol·licita Esquerra Independentista), ni tampoc hi haurà eleccions avançades com demana Reagrupament Independentista. Les condicions per evitar un tercer tripartit només es crearan a partir de trencar amb el socialistes a nivell local, allà on els hi fa mal.

  1. Jaume fíníssim els comentaris “estan construïnt un estat propi” i “altra cosa no, però acabar mandat sí que ho aconseguiran”. Però no ho aconseguiran. Contra el bon humor i les formulacions marxistes, dels germans Marx, el tripartit no té res a fer.   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!