Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

24 d'agost de 2018
0 comentaris

Controverses (2006-2011)

Fa pocs dies ha fet la troballa d’una revista recentment desapareguda després d’una breu però fructífera trajectòria la consulta de la qual recomano als interessats en la causa nacional jueva i la història contemporània.

Controverses fou una revista trimestral dedicada a l’anàlisi política fundada al març del 2006 pel filòsof Shmuel Trigano (Blida, Algèria francesa, 1948) que es va mantenir fins al desembre del 2011 havent publicat 18 números amb el propòsit de « contribuer à la compréhension du nouveau paysage politique, social et culturel » i « ouvrir le débat loin du politiquement correct » centrat en «la vieille question juive ». Els seus col·laboradors eren majoritàriament intel·lectuals jueus francesos, com Gilles-William Goldnadel o Jean-Pierre Lledó.

La revista ha mantingut obert a la xarxa el contingut dels divuit números apareguts que són una mostra de rigor acadèmic i una porta oberta al pensament jueu contemporani, filosòfic i polític, però també a l’actualitat francesa i nord-africana, terra de procedència de molts d’ells especialment Algèria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!