Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

15 de maig de 2008
11 comentaris

Congrés ERC: no hi haurà debat entre candidats a TV3

Hi havia la possibilitat que es fes un debat entre candidats a la presidència d’ERC al programa Àgora del Canal 33, la negativa de Puigcercós (a la qual s’hi ha afegit Benach) ho ha impedit.

El procés congressual només preveu tres debats (a Barcelona, València i Palma), sense presència de mitjans de comunicació i amb l’accés restringit exclusivament als militants. Una mostra més del grau de transparència que caracteritza la vida interna del partit des de fa temps. La impossibilitat de contrastar directament i públicament les propostes, i la capacitat dialèctica dels candidats, afavoreix l’ordre establert (l’intern i l’extern) i agreuja la desproporció de mitjans entre les candidatures de continuïtat (que compten amb la complicitat de la premsa afí al PSOE) i les de canvi. Era previsible. Malgrat això, el resultat sorpresa continua essent possible. 

 1. Els militants i la gent que s’estima Esquerra estem tristos de veure com un debat (legítim i que cal fer) que hauria de ser intern serveix per donar carnassa als enemics d’Esquerra.

  Per això celebro que el debat sigui per als militants i no es faci cap per TV3. Per fi una mica de seny.

  I no comparem el procés d’ERC amb les primàries dels demòcrates perquè els Països Catalans no són els Estats Units (primera potència mundial), sinó una simple colònia d’Espanya i França, amb la manca de complicitats mediàtiques i la quantitat d’enemics que per a un partit independentista implica.

 2. Jo et votaré a tu i a l´Uriel però en aquest punt que expliques discrepo totalment.

  Els debats han de ser només per als militants que a l´hora de la veritat són els que voten.

  Jo entenc que ara esteu en campanya electoral i no penseu en això,pero el dia 8 de Juny la vida seguirà i tota la carnassa que hagueu donat als enemics que són molts i podersos, jugarà en contra del partit.

 3. ERC és un partit polític obert a la societat o una secta? Ho pregunto a tots aquells militants que no voleu que la societat catalana (i molt especialment els votants i simpatitzants independentistes) tinguem la possibilitat de seguir el debat polític entre les diferents candidatures.
  Això no farà sinó allunyar encara més ERC del seu entorn social. De què tenen por els actuals dirigents d’ERC?

 4. Doncs hauria estat bé escoltar la resposta dels tres candidats que viuen fa anys sota l’ombra, i de la soca, de l’arbre d’ERC. quan els preguntessin ¿ que vol dir la renovació d’ERC? o ¿vostè a que és dedicava professionalment ?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!