Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

24 de maig de 2008
6 comentaris

Congrés ERC: debat de candidats a València

Ahir vàrem celebrar a València el primer debat de candidats a la presidència d’ERC, a porta tancada i només per a militants, unes restriccions imposades per l’actual direcció que contradiuen el principi deliberatiu que hauria d’inspirar l’actuació d’un partit que es diu republicà.

No cal dir que, com era previsible, el contingut íntegre de l’acte ha trascendit als mitjans de comunicació. Un motiu més per fer-lo obert d’entrada. L’ordre del debat era rígid: dos minuts per intervenció en cada un dels blocs temàtics (model de partit, prioritats i propostes polítiques i, sobretot, l’acció política  al País Valencià). Pel que fa a aquest darrer aspecte vaig dir que cal un congrés específic de l’organització valenciana del partit per dotar-la d’una estructura que superi l’actual equiparació a una federació regional més. Cal un projecte autòcton valencià, amb visió de conjunt nacional català, i un partit únic però federalitzat, tal i com volem el futur de la nació. La concreció d’aquests canvis correspon als militants valencians i han de comptar amb la col·laboració activa del conjunt del partit. El canvi que proposem per a ERC es concretarà al País Valencià en aquest salt polític i organitzatiu.

El debat va ésser correcte entre els candidats i de complicitat amb el centenar de militants presents a la sala de l’edifici Octubre. Encabat, Joan Carretero, Oriol Sallas, Toni Fullat, Àngel Molina, Josep Blesa i jo mateix ens en anàrem a sopar a Can Bermell, una casa de menjar que procuro visitar cada cop que baixo a València, on fan una cuina de la terra excel·lent (productes de l’Horta a la brasa, peix al forn i vins dels país). Llarga sobretaula, bona companyonia, humor valencià a càrrec dels anfitrions i anhels compartits cara al futur del partit i del país. Una caminada nocturna pel carrer Cavallers per acabar una jornada plena de bones sensacions.

 
Aquest migdia, mentre tornava cap als Margallons, un bona notícia: el congrés del partit al Vallès Oriental ha revalidat la confiança a la candidatura de la presidenta comarcal Marta Planas i el seu equip (on figuren onze militants d’Esquerra Independentista i tres del Reagrupament) per 121 vots a favor per 110 de la candidatura afí als seguidors de Carod i Puigcercós. Els consellers nacionals més votats han estat Oriol López (d’EI), Jordi Cots (renovador independent) i un company afí a Puigcercós. Enhorabona a tots els escollits i respecte per a tothom. 

  1. Això que feu dels debats secrets, a porta tancada, és absurd. Dóna una pèssima imatge, com si volguéssiu amagar coses als electors, i en canvi a més tothom qui vol després ho pot escoltar a les webs l’endemà. Quina manera més rara que tenim de fer els congressos. I després encara diem que Esquerra és un paradigma de transparència… Quin desastre! No podrieu anar a TV3 i fer un debat com Déu mana?

  2. Ahir, en el congres comarcal del Vallès Oriental a Mollet del Vallès, es va donar una lliçó de modos als que pululaven per allí, afins al senyor Vendrell.
    Del respecte que demanes que tinguin, de la gent de mollet no en tinc cap dubte que en tindran, començan per l’Oriol Lòpez, que tot i que es molt jove, pot arribar lluny si s’envolta de bones companyies. D’en Jordi Cots de Granollers, es una bona persona i sap per on camina. La Marta Planas, seguirà sen una persona de consens, perquè com a dona que es, es perfecte. Algunes altres persones de la corrent d’en Puigcercós, dels que no dius els noms, i que per mi es evident, tampoc diré qui son, per llàstima.

    A valència, com sempre vareu acabar amb un bon sopar, i amb bona companyonia i ben reagrupats. I com tu ja vas dir un dia, Viure per Lluitar, i Lluitar per viure, en una TERRA LLIURE. En treurem alguna cosa d’aquest sopar?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!