Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

29 d'agost de 2020
0 comentaris

Colau, Bartomeu, Bonvehí

Ada Colau, a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Maria Bartomeu al Barça i David Bonvehí al PDECat, són tres personatges amb trets comuns: contraris com són a la causa de la independència de Catalunya s’hi regiren sense tenir cap projecte constructiu en els respectius àmbits fins al punt de destruir la pròpia entitat a la que diuen voler servir. En ple conflicte entre el poder estatal espanyol i l’independentisme català, tots tres defugen la realitat i les pròpies responsabilitats arrenglerant-se de fet amb l’ordre establert. No són els únics que promouen el missatge claudicant, però en els seus casos hi ha una impostura i mediocritat frapant, de curta volada.

La reconstrucció nacional és un procés de transformació social centrat en la catalanitat com a sistema de valors contraposat a la dominació política i l’espoliació econòmica que el règim monàrquic garanteix, i que es basteix no solament en el terreny electoral, sinó i sobretot capgirant els col·laboracionistes dels llocs institucionals que ocupen: Barça, Federació de Municipis de Catalunya, Universitats, sindicats. Per això, l’independentisme persistent (no pas el retòricament pragmàtic tipus ERC) ha d’entomar la responsabilitat de transformar la dependència que només duu a la degradació del país en voluntat d’alliberament a partir de propostes viables i creïbles a tots els àmbits.

Post Scriptum, 19 de febrer del 2021.

Bartomeu ha fugit d’estudi de forma vergonyant del Barça, Bonvehí hauria de plegar després del desastre electoral del PDECat (que només ha servit per fer quedar Junts rere d’ERC), potser ho farà, i Colau, amb una gestió nefasta a Barcelona només plegarà si perd les municipals del 2023, mentrestant farà les pocasoltades que li vinguin en gana (amb el suport d’Esquerra).

Post Scriptum, 12 d’agost del 2021.

Ahir a Vilaweb: Una crònica crua sobre com la gestió de Bartomeu ha arruïnat el Barça.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!