Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

28 d'abril de 2015
0 comentaris

Amb Xabier Ezeizabarrena

En aqueixa pàgina m’agrada deixar constància d’amics preuats amb qui comparteixo anhels i projectes. Avui parlo de Xabier Ezeizabarrena Saenz, nascut a Madrid el 1970 de pares bascos, militant d’EAJ/PNV, advocat i escriptor. El vaig coneixer fa deu anys quan va assitir a un seminari a la Universitat Catalana d’Estiu dedicat a analitzar la situacio politica a Euskal Herria per exposar el punt de vista del seu partit. Hores d’ara és membre de les Juntes Generals de Gipuzkoa i es presenta a la reelecció el 24 de maig vinent.

Amb ell he compartit un col·loqui a la Fundación Sabino Arana sobre “El despertar de las naciones, las regiones y las minorías culturales en Europa” celebrat a Bilbao el proppassat divendres i en acabar vam fer-la petar ben entaulats amb els veterans patriotes Iñaki Dorronsoro i Tomás Urzainqui.

El moment polític que viu el País Basc és una barreja d’estabilitat benestant derivada del concert econòmic que convé als propis bascos, (i als partits espanyols que així pensen poden contenir el conflicte basc ara que s’ha reobert el cas català), i d’energies contingudes a punt d’emergir en forma d’un nou nacionalisme amb voluntat i capacitat de bastir un estat basc a mig termini.

Un dels potencials actors d’aqueixa nova etapa és Xabier Ezeizabarrena, bon coneixedor del procés sobiranista català i personatge rellevant de la nova fornada de dirigents nacionalistes bascos que pot obrir a curt termini una nova etapa politica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!