Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

30 d'abril de 2009
1 comentari

Amb Maiol Sanaüja

De tant en tant deixo constància en aquest bloc de l’estima que sento per persones de els quals he après coneixements i actituds davant la vida, sovint amb més anys de vida i experiència que jo mateix. Avui, però, em referiré un xiquet de només vint anys, Maiol Sanaüja.

Acabem de fer un cafè llarg, d’aquells que acompanyen les plàcides sobretaules, en un cèntric establiment de Barcelona. El motiu de la trobada ha estat posar fil a l’agulla a un projecte de recerca: documentar i comentar, de forma sel·lectiva, els principals textos elaborats per l’independentisme català en els darrers quaranta anys. És una idea que des de fa anys em rondava pel magí, però no ha estat fins que he trobat la col·laboració entusiasta d’en Maiol que m’hi he posat de ple.

Aquest brivall estudia dues carreres alhora, dret i filosofia, milita a l’independentisme (JERC i Estudiants en Acció), fa ràdio a Arenys i és un actiu blocaire (a Vilaweb el trobareu). El compromís patriòtic li ve de família (el seu pare va ser militant del PSAN) i raona encertadament sobre una munió de temes. En aquests dies de boira baixa, les ments brillants sobresurten encara més entre la mediocritat aparentment institucionalitzada en la vida pública del nostre país, en Maiol és una d’aquestes esperances.

Post Scriptum, 1 de desembre del 2011.

En Maiol ha estat nomenat director del Centre d’Estudis Sobiranistes i en aquesta condició ha estat entrevistat pel Singular Digital. Les seves respostes deixen entrellucar el seu potencial polític en vistes al rellançament que l’independentisme polític català necessita per guanyar una credibilitat social que ara no té. 

Post Scriptum, 1 de desembre del 2018.

Dissortadament, Maiol Sanaüja ha seguit les passes d’Alfons López Tena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!