Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

19 de juny de 2008
1 comentari

Amb Josep Romeu

Josep Romeu i Bisbe és un bon amic i blocaire (figura entre els meus enllaços recomanats) que ha intervingut com a esmenant en el darrer congrés d’Esquerra.

En Josep és un  militant puntillós, (és un elogi sincer), i constant com ho acredita la seva llarga trajectòria d’independentista osonenc des dels inicis dels anys setanta. Ja en la passada Conferència Nacional  del partit, celebrada el 20 d’octubre darrer, va aportar una munió d’esmenes, moltes ben fonamentades, i inclús va obrir un bloc específic dedicat a aquella causa. Ara hi ha tornat amb motiu del congrés fent-hi algunes observacions de fons i de forma, que no van resultar aprovades. Alguns companys, fins i tot, li han retret aquest actitud perseverant.

Ens vam veure una estona amb motiu de l’acte de campanya d’Esquerra Independentista a Vic i em va fer notar les moltes incongruències que contenia el text de la ponència presentada per la direcció del partit. Com ja va passar amb la ponència de Joan Ridao a la conferència nacional el comitè executiu presenta deliberadament un text fluix, poc elaborat per anar-hi incorporant el major nombre possible d’esmenes. Així, creuen erròniament, en surt un document més consensuat quan realment allò que succeeix és que en resulta una resolució sovint incongruent i poc operativa, com ha passat una altra vegada aquest dissabte.

La poca cura pels documents polítics del partit lliga amb la baixa dedicació a la deliberació fonamentada i a fons que ha caracteritzat el mandat de la direcció sortint. Sense una sòlida argumentació en resulten preses de posició improvisades i superficials que es varien sobre la marxa segons el context. Hi ha multitud d’exemples d’aquest capteniment, lamentablement. A la fi, les conclusions de la conferència nacional, no es van tenir en compte gairebé per a res a l’hora de fer el programa i les llistes per a les eleccions espanyoles, i això que el redactor principal en ambdós casos era la mateixa persona, Joan Ridao, avui flamant secretari general.

Esperem que en la nova etapa que comença la nova direcció, el rigor i la consistència dels documents polítics no siguin només frases buides de contingut. Josep Romeu, no és pas un polític professional, és mestre, actiu publicista multimèdia, novel·lista, ha estat gerent del CIEMEN i animador del desactivat Observatori de la Llengua Catalana, i un actiu militant d’Esquerra, dels que van als congressos, hi participen i militen cada dia per donar credibilitat a l’opció independentista. Amb tu, Josep, avui i sempre.          

Post Scriptum, 19 de juny del 2017.

Josep Romeu va morir, de manera sobtada, aviat farà quatre anys. L’Ajuntament de Vic ha dedicat un espai cultural a servar la seva memòria.

  1. Teoria, programa, posicions  …? Res, això lliga de mans. L’experiència dels congressos d’ERC ho demostra, al meu entendre. Recordeu allò de dipositar les condicions  al Síndic de Greuges ?

    Us demano el vot. Tindreu una direcció ferma, decidida, que podrà`prendre resolucions i adioptar posicions……. Quines seran aquestes polítiques i posicions ? Ja les tenen pensades? No  serà segons les conveniències. ERC no pensa, perque pensar compromet.

    Son unes sensacions.

    Estic content de coses de les elecccions i del Congrés. Tenim normes  de democràcia i participació, tenim unes primere autoritats  elegides  en minoria,
    per tant influibles que han de preguntar i escoltar raonar i convencer, però
    no tenim política ni posicions  llevat que quan siguem majoria al Parlament els que vulguem la independència declararem la contitució de l’Estat Català i la Independència. Però entretant no es viu de la Independència. La majoria der la independència vindrà sola de la vida si actuem com Catalunya i nacionalitat catalana.

    Es esquemàtic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!