Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

24 d'octubre de 2008
1 comentari

Amb Joan Masalles

De tant en tant deixo constància en aquest bloc de l’estima que sento per persones que admiro pel seu coratge o la seva capacitat intel·lectual i també per d’altres amb qui, a més dels valors citats, hi he compartit experiències de vida.

 

He parlat del Pep Andreu, del Carles Garcia Solé i d’altres companys preuats, avui vull parlar de Joan Masalles. No es tracta de cap personatge mediàtic, però és de les persones amb més capacitat analítica que he conegut mai: publica ben poc, però escriu molt sobre diversos temes d’actualitat que bé coneix per la seva pràctica o per la seva immensa dedicació a la lectura i l’anàlisi crític de la informació i les obres d’altri. He de confessar que moltes de les pàgines escrites per mi, abans han passat pel seu sedàs.

Ens coneixem des dels quinze anys, hem compartit, escola, pis d’estudiants, amistats i militància política. El seu pare era un home de la terra, de pedra picada, que em va ensenyar uns fulletons del Consell Nacional Català, a la premeria dels anys setanta, que parlaven de les assemblees de  Pau i Treva. Junts varem fer moltes pintades, acudir a manifestacions i passar llarges hores debatent i escrivint text de tota mena.

Militàrem al PSAN a Tarragona amb Josep Maria Combalia, Jordi Olivan i altres companys i hem anat creixent fins arribar a la cinquantena conservant l’amistat i la sensació, cada cop que ens retrobem, que continuem essent fidels als sentiments que ens impulsaren a dedicar des de jóvens una part de les nostres potencialitats personals a la causa de la independència del nostre país.

Joan s’ha mantingut allunyat de la disciplina partidària, com molta altra gent, és membre de diverses entitats patriòtiques i participa de les activitats d’algunes d’elles. També deixa constància en aquest bloc de les seves posicions participant en les polèmiques, (a vegades ben àcides) que s’hi reflecteixen. Hi ha molta gent com ell, fidel a la terra, que manté una actitud de suport crític a les formacions (i les persones que les representen) que simbolitzen la causa de la llibertat del nostre poble. Hores d’ara, quan el panorama es torna negre i els referents polítics del catalanisme fan figa, cal retrobar la complicitat, la compenetració dels qui en els moments adversos que ens esperen sabem segur que seran al costat de la gent de la terra, com el Joan Masalles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!