Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

19 de novembre de 2007
11 comentaris

Amb Antoni Bertran

Antoni Bertran és un veterà militant republicà de Juneda, que ha estat regidor del seu poble i  ahir va ser escollit cap de llista a les properes generals pel congrés regional de la Federació de Lleida d’ERC. 

Ens coneixem personalment de les vegades que he anat a Juneda, població originària de la meva avia, per recollir informació pel llibre que vaig escriure sobre Jaume Cornudella (Pagès editors, 2000). El felicito pel coratge que ha tingut en presentar-se com a candidat, en un acte de compromís personal que el dignifica, ja que no era el preferit de la direcció. S’hi ha atrevit, els companys li han fet confiança, i ha guanyat. Enhorabona a ell i al partit per mantenir viu l’espèrit i la pràctica republicana i democràtica que ens caracteritza.

El seu cas, però no és extrapolable al meu. Personalment aquesta tarda acudiré al congrés comarcal del Tarragonès, també com ell, sense ser el candidat de la direcció. Per a mi no és cap demèrit ésser qualificat de crític, una paraula que deriva de criteri, i sense criteri propi no es poden escriure llibres d’assaig, una activitat intel·lectual que m’apassiona. A diferència del cas de les Terres de Lleida, al Camp de Tarragona no hi haurà congrés regional, i per tant tampoc podrem contrastar qui aspira realment a ser cap de llista al Congrés del Diputats de manera directa i quin suport té cadascú dels que s’hi vulgui presentar.

Una colla de companys de totes les comarques i totes les sensibilitats del partit em varen donar suport en un manifest fet públic el 29 d’octubre passat. Molts dels signants són del Tarragonès aquesta vesprada  sabrem si són suficients per arribar a ésser el candidat més votat. En tot cas, vull deixar constància als companys i companyes que m’han donat suport, i als que ho faran aquesta tarda, que sigui quin sigui el resultat que obtingui, (i que accepto per endavant, com no podria ser d’altra manera), continuaré treballant a nivell comarcal i regional per una Esquerra forta, renovadora i plural.

 1. i ànims per tot, ja que si guanyes tindràs l’aparell del partit de cul i si surts elegit al "congreso" tindràs que fer molt d’equilibri amb la línia política marcada per el mateix aparell del partit i la teva consciència republicana i catalanista. Si en canvi perds, per aguantar mentre veus que el teu partit deriva cada vegada més cap el barranc de la satel.lització d’ERC.

  Salut i endavant amb les atxes!

 2. Bona nit Jaume.

  Acabo de trucar a un bon amic i m’ha donat els resultats del Tarragonès. Estic molt content i a més n’estava segur que les coses anirien bé, tal com et vaig deixar escrit ahir al teu bloc. Vas fer molt bona feina i el sac s’ha omplert. Encetem doncs, una etapa apassionant plena de reptes on els somnis i esperances comencen a fer-se realitat. Fins ben aviat.

  Salut i República.  

  Anton Maria Salvat Llaurador – l’Aleixar, El Baix Camp.

 3. No pensava votar a les próximes eleccions; l’ actual ERC no em diu res. Si candidats com tu, o en la línia d’Esquerra independentista, es presenten,  aniré a depositar la papereta d’ERC.

 4. Salut Jaume, sóc un asidu del teu blog. Em pereto donar-te un Consell, en vista del de la Regional de Ponent, en que hi ha hagut una Assemblea Regional per triar al cap de llista, instar a l’Executixa de les Terres del Camp de Tarragona que facin el mateix. Si es pot fer a Lleida vol dir que no és antiestatutari, i si després un Comite Electoral o similar elegeix i ordena la llista a partir dels resultats comarcals, això és una democràcia molt feble per dir-ho suaument. Crec que val la pena posar aquests arguments damunt la taula. Encara hi ha temps.

  A reveure i ànims.

 5. Enhorabona Jaume! No per haver guanyar, ni significar un canvi de rumb, ni per atrevir-te ha presentar-te en una cursa que a priori s’ha fet de tot per fer-la difícil. Simplement has guanyat perquè ets el millor candidat, el millor preparat i el que millor feina pots fer pel partit. No ha de ser això el que hem de voler? O simplement hem de col·locar paraigües i promocionar persones que són de dubtosa lleialtat al partit però amb bons contactes? Has guanyat el primer round. Ara si les coses fossin normals hi hauria un Congrés Regional, però com no ho són, això es decidirà a Barcelona. Espero, pel bé del partir que triin el millor candidat, el més preparat i apte per a fer-ho. Endavant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!