Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

22 de juliol de 2013
0 comentaris

Amb Amina Sboui

Avui aqueixa jove tunisenca empresonada des del 19 de maig proppassat per mostar els seu cos nu a facebook ha denunciat davant el jutge haver estat torturada a la presó tot reafirmant les seves conviccions de lluita en defensa de la feminitat. 

Sobta des de Catalunya estant que gairebé ningú entre el progressisme i  el feminisme autòcton hagi alçat la seva veu denunciant aqueix acte infame. Tampoc ningú ha fet seu aqueix cas fent costat al col·lectiu Femen que arreu del món on hi ha règims opressius per a les dones els posa en evidència mostrant els pits en públic davant mesquites, esglésies o politicastres masclistes.
Ni la monja Forcades, ni els anticapitalistes nostrats que s’afanyen a encobrir el significat totalitari de l’islamisme que fa del burca un símbol antioccidental, han dit ni una paraula en defensa de les dones musulmanes que lluiten per la seva dignitat. Aqueixa gentola no llegeix la premsa francesa ni sap on és la vila de Trappes on el control policial d’una portadora de burca ha desfermat la violència contra la laïcitat republicana. 
La component democràtica de les primaveres àrabs és socialment minoritària en uns països, com Egipte o Tunis, on els règims basats en el poder dels aparells de seguretat  cerquen un equilibri inestable amb els partits islamistes dominants sobre una població miserable, inculta i fanatitzada. Al món islàmic, les feministes com Amina Sboui o Aliaa Elmahdy , el jovent internauta, els intel·lectuals laics i els polítics demòcrates necessiten la solidaritat de les persones i els pobles lliures d’arreu del món.
Si Catalunya aspira a la llibertat ha de fer valer un model igualitari i  just a l’intern de la societat catalana tot projectant-lo cap en fora. Preservar els drets de les dones i la llibertat religiosa han de ser elements essencials del procés de construcció nacional català que estem engegant. Fer altrament és perpetuar la impostura en la que estem instal·lats assistint a una falsa pugna entre els qui defensen l’ordre establert i els que figura volen canviar-ho tot per reinstaurar dogmes i sistemes fracassats. El comportament dels electes del PSC amb Fàtima Ghailan, fa un parell d’anys, il·lustren l’actitud del fals progressisme que desempara la dona i encobreix la dominació que exerceixen els integristes en nom de l’islam, fent bons tota mena de totalitarismes que siguin anti-occidentals.
Trencant el silenci dels impostors: llibertat Amina !!!.

Post Scriptum, 20 d’agost del 2013.

Avui mateix Amina s’ha desvinculat del col·lectiu Femen al·legant el seu caràcter islamòfob i fent cas a la brama segons la qual està  finançat per Israel. Dissortadament aqueixes declaracions contradiuen la seva trajectòria a la qual fins al dia d’avui havia expressat el meu suport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!