Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

7 de desembre de 2007
4 comentaris

Amb Alfons López Tena

Avui l’Alfons fa cinquanta anys. Ell diu que no acostuma a celebrar-ho però, per sorpresa, un petit grup d’amics l’hem felicitat tot fent la primera calçotada de la temporada a Altafulla.

 

Vaig conèixer l’Alfons ara fa un any en un sopar a València amb motiu dels premis d’octubre. Compartíem taula i conversa amb l’Hèctor López Bofill, Gustau Muñoz i una colla d’amics valencians. Em sobtà la seva contundència argumental, la claredat expositiva i la convicció amb la que defensa les seves opinions. Fa uns mesos, a través de l’Hèctor, varem  tornar a connectar amb motiu de la creació del Centre d’Estudis Sobiranistes, una de les iniciatives més innovadores del panorama catalanista contemporani.

Precisament en la primera de les propostes que emanaran del CES estem treballant aquests dies: el projecte de llei de consultes populars que al gener es lliurarà al Govern de la Generalitat i als grups parlamentaris. Els juristes tenim fama de pesats i avorrits però avui, entre calçot i calçot, hem xerrat enriolats abans de donar un altre cop d’ulls al text que estem enllestint. Felicitats Alfons. Els independentistes ens podem felicitar de tenir juristes amb sentit patriòtic com tu.

Post Scriptum, 6 de març del 2017.

Avui dos antics membres de Solidaritat Catalana per la Independència, Isabel-Clara Simó i Alfons López Tena, han fet declaracions a mitjans de comunicació significativament divergents: l’escriptora ha expressat a Vilaweb els seus dubtes sobre l’actual procés sobiranista des del patriotisme acreditat per la seva llarga trajectòria intel·lectual amb un fons d’esperança en la llibertat del poble català.

El notari ho ha fet des de les pàgines d’un diari espanyol hostil a la catalanitat i amb un contingut impropi d’algu que (encara que sigui fugaçment) es reclami independentista, legitimant -de moment per omissió- el caràcter autoritari de l’ordre estatal establert i denigrant activament l’eventual totalitarisme autonòmic català. Cap contribució positiva, per crítica que sigui, a la causa independentista caricaturitzada exclusivament com a processisme.

Vergonya, Alfons, vergonya !!!

  1. Tens raó, Jaume, és tot un personatge. Per mi, la seva frase definitiva és la que va pronunciar a la presentació del Cercle d’Estudis Sobiranistes a Tarragona: "això (la relació Catalunya-Espanya) és com un balanç comptable; oi que perdem diners cada any? doncs, fora!"

    Ens veurem el dia 21. Salutacions.

  2. El que fa l’Alfons és normal en qualsevol país colonitzat i mínimament civilitzat. Els rars som els altres. No és que siga patriota. És NORMAL. I fa el mateix ACÍ, que el que faria en Amèrica, sota domini anglès.

    Donada la "mitjana" de civilització que posseïm, és un crack. 

  3. Jaume, com a membre del Centre pressiona una mica perquè activin d’una vegada la pàgina web. Crec que som uns quants els que tenim ganes de sabr què es cou, i actualment les pàgines web són una bona manera de tenir la gent informada. Com a jurista, hi tinc un interès especial.
    Des que vaig sentir l’Alfons a Reus el passat mes d’octubre, em vaig quedar amb la idea que amb ell, els nacionalistes som ara una mica més forts. Felicitats Alfons!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!