Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

7 de juny de 2010
2 comentaris

Alemanya, com a referent

Alemanya és l’Estat més fort econòmicament de la Unió Europea, un referent democràtic i un exemple a seguir per part dels altres Estats en la lluita contra el dèficit.

El pla d’austeritat que ha presentat avui la presidenta Àngela Merkel està ben pensat i no és pas fruit d’improvisacions com les del president espanyol José Luís Rodríguez Zapatero. Inclou mesures de caire estratègic i amb un consens nacional, d’empresaris, sindicats i partits, que no es pot donar al Regne d’Espanya, perquè Alemanya és una nació i Espanya, no. Ara fa vint anys, al 1989, els alemanys ja varen donar una lliçó positiva als altres pobles europeus compartint solidàriament els costos de la reunificació assumint l’herència desastrosa de la RDA. Ara hi tornen: hi ha solidaritat nacional, hi ha justícia i equilibri entre els diversos territoris i hi ha un sol poble al darrera. Aquí, res de tot això, “Celtiberia show” a paletades.

Post Scritum, 12 de maig del 2020.

Tres professors universitaris de diferents disciplines, Étienne Boisserie, Marco Boffo i Bruno Tinel, publiquen avui a Le Figaro aqueixa anàlisi: “Le succès allemand n’est ni exemplaire, ni reproductible” en un moment en el qual el model alemany és admirat amb gelosia a França.

  1. Alemanya és una democràcia avançada. España, tampoc.
    Mataró serà una FESTA DE LA DEMOCRÀCIA.

    Una abraçada.

    PS: vaig ser a Sabadell fa dos diumenges. Un goig IMMENS!

  2. No tot són flors i violes en el pla alemany, però té la virtut de posar damunt la taula que ni l’èxercit ni els bancs són intocables com passa aquí. Comparat amb la baliga balaga dels nostres governants és, de lluny, molt més racional dins de les limitacions del sistema.

    salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!