Òmnium Cultural: “Junts per Catalunya”

Amb aquest lema Òmnium Cultural va celebrar un acte polític el proppassat dimecres al Teatre Nacional de Catalunya per demanar unitat d’acció als partits parlamentaris catalans davant una eventual sentència restrictiva del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya.

 

A l’acte hi van assistir dirigents d’ERC, CDC i ICV, s’hi van absentar els del PSC i UDC. Aquest fet per si mateix ja és tota una declaració d’intencions per part dels absents, però els que hi acudiren tampoc han apropat posicions en la línia d’atendre la petició dels convocants de l’encontre. Era un resultat previsible que només pot semblar frustrant als qui a aquestes alçades del periple estatutari encara creguin que sobre la base d’aquest text es pot construir un projecte de futur per Catalunya.

La trobada al TNC hauria tingut tot un altre sentit si hagués servit per iniciar una campanya de mobilització en favor del dret a decidir com a resposta al veredicte de l’Alt Tribunal espanyol. No té sentit continuar demanant unitat entre els que es limitaran a acatar la sentència (PSC, UDC i ICV) i els que haurien de propugnar una consulta popular que obri les portes a un conflicte polític amb l’ordre estatal. Per això mateix no té cap congruència que Joan Puigcercós, president d’ERC, demani la formació d’un govern d’unitat nacional com a resposta a la sentència. Per fer què ? Ben pensat un acte com el de dimecres l’hauria d’haver convocat l’Esquerra per donar un missatge renovat sobre aquesta qüestió en coherència amb les resolucions adoptades en el congrés del dia 14. De moment, res d’això,  seguidisme acrític respecte el PSC que ha acatat el pacte hispano-francés sobre la MAT com si fos una decisió pròpia del Govern català.

Sortosament enmig de l’atzucac un èxit, puntual però significatiu, assolit gràcies a la gestió d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona: la restitució a la seva ubicació original de les columnes de Puig i Cadafalch a Montjuïc.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *